Hjem og familieKæledyr

Som en race kaldet blå kat med blå øjne?

Blue eyed katte er mindre udbredt end dem med grønne eller gule øjne. Kun et lille antal arter i besiddelse af denne overraskende iris farve. Mange killinger, uanset tilhørsforhold til en bestemt race, er blå eller blå øjne, der over tid ofte skifter. Derfor er det nødvendigt at vente til omkring 12. uge af livet, med en nøjagtighed at bestemme farven på dyrets øjne.

Årsager til blå øjenfarve

 1. Dominant hvid gen. Ganske ofte de hvide katte er ejere af øjet blå. Et slående eksempel - det tyrkisk Angora.

 2. Albinisme. I albino katte kan være blå eller pink øjne.

 3. Spotting. Hvis skildpaddeskal har hvide pletter, og de falder på området omkring øjnene, er det muligt, at øjnene selv vil have en blå nuance.

 4. Funktioner yngle. For eksempel Ojos Azules. Disse katte kan ikke anbefales at avle med en blå-eyed medlemmer af andre arter.

Hvilken farve kan være blåøjet kat?

Oftest kan du møde dyrene med en lys frakke med et blåligt skær øjne. Mest populære farver - hvid og "Siamese".

Race blå kat med blå øjne - briterne. Og denne farve findes i repræsentanter for klipper med grå-blålig, hvid, cremet farve uld. Et karakteristisk træk ved den britiske - tilstedeværelsen af en rund snude, kinder og bred brystkasse. Hvis øjet farve af blå, skal du sørge for at rense himmelsk skygge.

Grå med blå farvetone pelsfarve i tilstedeværelse af øjnene på den samme farve som muligt med ragdoll racen.

Opdræt af sorte katte med blå øjne - et meget sjældent fænomen. Dyr avle Ojos Azules nødvendigvis himmelblå øjne, og pelsfarve kan være alt, herunder sort.

Blue-eyed kat

Hvilke racer af katte med blå øjne kan findes? En sådan sjælden øjenfarve er et særkende for sådanne arter:

 • Siamese;

 • ragdoll;

 • burmesisk;

 • Himalaya;

 • Snowshoe;

 • Ojos Azules;

 • Tyrkisk Angora;

 • Thai;

 • Javanesisk kat.

Følgende racer af katte kan have blå iris farve afhængigt af farve hår:

 • Amerikanske Bobtail;

 • Cornish Rex og Devon Rex;

 • persisk;

 • Bengalen;

 • Munchkin;

 • British Shorthair;

 • eksotiske Shorthair.

Beskrivelse populære racer af katte med blå øjne

De mest berømte og udbredte arter, hvor alle medlemmer har en blå farve af iris - den Siamese. På grund af farven (formørket hår i ansigtet, hale, fødder), er unik for denne race, kan det ikke forveksles med andre. Arten af disse dyr er ret stædig, de er stærke jagtinstinkt. Variety Langhåret Siameser - balinesiske. Hendes hår har en tyk underuld, så pleje er ikke specielt svært.

Tyrkisk Angora - hvid kat, med dens blå eller forskelligt farvede øjne. Et karakteristisk træk - en lang blød pels og en busket hale.

Ragdoll - katterace med store blå øjne i forskellige farver. Farven på deres pels kan være af tre typer: colourpoint (poter, snude og ører hår mørkt, grundfarve - lys, cremet), bicolor (ben og underliv hvid, mens halen, ører og en "maske" - mørk) LADT (lys uld som "vanter" og halen).

Ragdoll - blå race kat med blå øjne, men sådan en fantastisk version af en kombination af farver er ualmindeligt. Dyrerace ragdoll kan have chokolade, lilla, creme pelsfarve.

Hellige burmesiske kat kombinerer de bedste egenskaber fra persisk og Siamese. Særlige kendetegn: blå øjne, en romersk næse, "handsker" hvid og veldefineret længde.

Kort beskrivelse af arter, repræsentanter hvoraf kan blå øjenfarve

Oriental Shorthair kan have uld sølv-blålig farve og blå øjne. Men dette er ikke en race blå kat med blå øjne, fordi det er en kombination af farver i orientalsk forekommer ikke. Alle repræsentanter for denne race øjne smaragdgrønne, bortset fra kat med en lys frakke farve.

Perser med pels Colorpoint - blåøjede. Sofistikerede nuancer af uld, såsom sølv og chinchilla foreslå grønne øjne. Blandt perserne ikke opfyldte én farve (rød, sorte katte med blå øjne). Race betyder for enkle farver kun gul øjenfarve.

Scottish fold katte har blå øjenfarve, hvis pelsen farven hvid eller sølv. Repræsentanter for denne race udelukkende indenlandske, med en rolig natur

Eksotiske Shorthair har en blød, tæt pels med en plys underuld. Øjne runde form er stort nok. Deres farve afhænger af farven på pelsen. De kræver omhyggelig pleje og overvåge øjet sundhed.

Er farven på øjnene på kattens helbred?

Præcis dokumentation for, at blåøjet kat kan have visse sundhedsmæssige problemer, nej. Men bemærket, at den hvide med den blå farve i øjnene er ofte genstand for døvhed. Og repræsentanter for katten familien, hvis øjne er to forskellige farver, lider ofte af dårlig hørelse af øret, som er placeret på siden af et blåt øje. Albinoer har et svagt immunforsvar, derfor kræver særlig pleje og beskyttelse mod UV-lys og træk.

konklusion

Blå race kat med blå øjne - en sjældenhed. Separat udledt denne race findes ikke. De mest almindelige repræsentanter for blå øjne - Siamese, burmesisk, persisk lyse og skotske katte.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.