Kunst og underholdningKunst

Peter Klodt billedhugger: biografi og værker

Genius billedhugger Klodt Petr Karlovich siden barndommen ønskede at blive soldat. En udvalgt værk. Og han begyndte at lære uden instruktører. Og alligevel, på foranledning af de omstændigheder, det er blevet en førsteklasses støberi. Det var ham, der gav stødet til udviklingen af denne kunst.

Han lavede en selvstændig husdyr disciplin ...

Familie arvelig militær

Pyotr Karlovich Klodt, hvis biografi vil fortælle læserne i artiklen, blev født i St. Petersborg i 1805. Klodt familie bestod hovedsageligt af arvelig militær. Dette navn var meget dårlig, men høj-fødte. Således er den oldefar, har billedhuggeren deltaget i nordiske krig og blev betragtet som en af de fremtrædende figurer i disse kampe. Pave Peter var også i militæret. Han kæmpede mod de horder af Napoleon i den Fædrelandskrig i 1812 og den anden var en militær generelt. Hans portræt er stadig i Hermitage galleriet.

Da Peter blev født, hans far fik et nyt job og førte hovedkvarteret for Separat sibiriske Corps. Derfor barndom og ungdom i fremtiden skulptur fandt sted i Omsk.

Det er i denne sibiriske by hans tilsyneladende tørst efter maleri, skulptur og udskæring. Da han var tolv, blev han hugget ud af træ heste. I disse dyr, så han hverken uforlignelige charme.

I det store og har denne dille passeret den unge Peter fra sin far. Han forviste ham fra hæren papir heste, der blev skåret ud af spillekort. Efter dette, når det er muligt fremtidig billedhugger altid forsøgt at tegne og skære dyrene.

I 1822 døde lederen af familien, og hans familie har besluttet straks at vende tilbage til den nordlige hovedstad.

værnepligt

Da forfædrene til den unge Klodt var militær, sytten, Peter besluttet at tilmelde School of Artillery. Helt ærligt, denne periode i livet er af billedhuggeren kendte meget lidt. Han var sytten, da han blev kadet. Derefter et par år senere, blev han forfremmet til rang af banner.

I disse dage, hvor han havde fri tid, han studerede heste - at observere deres adfærd, vaner, arbejdsstillinger ... Kort sagt, lærte han disse dyr som emner af kunst. Han havde ingen anden lærer, men naturen. Han fortsatte også med at engagere sig i deres foretrukne hobby - malede eller udskårne figurer.

I 1827 Klodt, allerede løjtnant kastede tjeneste på grund af sygdom. Siden da har han kun fokuseret på hans arbejde.

frivillig akademi

I to år blev den tidligere officer engageret i skulpturen alene. Han er, som før, arbejde med naturen, kopiere antikke og moderne kunstværker. Når en af de kronede hoveder gav store kejser Nicholas jeg figur rytter af træ. Da monarken holdt meget af sådanne "legetøj", beordrede han at finde en talentfuld forfatter. Som et resultat, Peter Klodt var i Vinterpaladset, og efter et publikum med kejseren blev frivillig på Kunstakademiet. Han begyndte også at modtage og kontanthjælp. Det var 1829-th.

Siden dengang billedhuggeren gav sig selv helt til kunst. Han begyndte at deltage i foredrag, møde nye kreative mennesker kopierede skulptur i paladser og museer, og fortsatte med at skære figurer af heste med de Husarer. I øvrigt, i 30'erne, disse hans "legetøj" bogstaveligt sælger som varmt brød. Det er kendt, at dette træ statue Klodt blev dekoreret på tidspunktet for den kejserinde skrivebord. Kort sagt, vil det talent og vedholdenhed af billedhuggeren uundgåeligt medføre reelle fordele. Og endnu tidligere end jeg havde forventet meget ung skaberen.

Med hensyn til de lærere i Akademiet, de misbilligede hans arbejde på alle måder at hjælpe ham lykkes. Men direkte mentor unge lytter var rektor for institutionen I. Martos. Det var ham, der introducerede ham til hans hus ...

Ægteskab til rektor niece

Faktisk Peter Klodt, hvis biografi er fuld af interessante begivenheder, blev en hyppig gæst i huset af Martos. Efter et stykke tid, han selv ønskede at gifte sig med en datter af rektor. Men det skete ikke. Men han begyndte at være rart at hans niece. Juliana Spiridonov - så hendes navn. Efterfølgende blev hun en trofast hustru og kærlig værtinde. Deres bryllup fandt sted i 1832.

Tre år senere, familien af Klodt dukkede arving - Michael. Årtier senere, blev han en meget berømt kunstner, og med jævne mellemrum arbejdet i udlandet.

Den første regering ordre

Efter brylluppet, Peter Klodt (billedhugger) modtog den første regering ordre. Vi taler om den skulpturelle udformning af Narva Gate, som i den nordlige hovedstad. Firma han blev oplevet kreative personligheder som V. Demuth-Malinovsky og Pimenov. På trods af, at den unge billedhugger havde absolut ingen erfaring med monumentale værker, lykkedes det ham glimrende at komme sejrrigt. Når bue loftsrum blev allerede etableret hans seks heste, der bærer stridsvogn af gudinden Fame, Klodt (billedhugger, skaberen af dette mesterværk) var ikke kun at beskytte den russiske Selvhersker, men også verdensomspændende berømmelse.

Hertil kommer, at efter sådan en triumf for 28-årige selvlært skaberen blev han en akademiker af Kunstakademiet. Også, blev han professor i skulptur, og udover den løn, begyndte han at modtage en betydelig årlig pension. Og han fik en rummelig lejlighed og atelier ...

Fra Admiralty Boulevard på Anichkov Bridge

Når Klodt arbejdede på udformningen af den Narva Gate, modtog han en anden ordre fra regeringen. Han har brug for at skabe to grupper af skulpturer. Ifølge planen, ville de pryder molen Admiralitetet Boulevard. Navngiv dem - "The Taming af hesten."

Peter Klodt var i stand til at producere en model for dette projekt og tog dem til akademiet til overvejelse. Akademikere var mere end tilfreds med det arbejde, som en talentfuld billedhugger, og det blev besluttet at gennemføre denne ordre fuldt ud.

Men da Klodt fortsatte med at arbejde på sammensætningen af Narva Gate, måtte holde pause i arbejdet i de "handlere". Efter nogen tid, hvor det første projekt blev afsluttet, billedhuggeren tilbage til den forrige sang.

Men nu tilbød han at sætte skulpturen er slet ikke Admiralitetet Boulevard og på Anichkov Bridge.

Det faktum, at denne bygning var oprindeligt et træ færge, så - sten. Broen var pålidelige, men er meget smal for en stor kapital. Nicholas I selv forstod, at genopbygningen er påkrævet. Og i dette tilfælde klodtovskie "Horse tamers" ville være her til sted. Kort sagt, ville et sådant arbejde giver broen en meget moderne look. Som et resultat af omstrukturering af byggeriet startede i 1840.

Men selv før, at den første gruppe af "handlere" var klar og venter på kommandoen hjul til at kaste et kunstværk i bronze. Men lederen af Vladimir Ekimov støbehallen Academy, døde pludseligt, uden at efterlade, desværre, hans efterfølger ...

caster

Uden en sådan professionel specialist støbning var det ikke muligt på alle. Men for at realisere alle de samme planer, Klodt besluttede han at føre tilsyn med gennemførelsen af disse værker. Især støberi færdigheder, han lærte, da jeg var i militæret skole og på Akademiet.

På det tidspunkt blev han anset for den eneste billedhugger, der perfekt mestrer kunsten støbning. Så han fik et tilbud om at styre alle støbning værftet. Selvfølgelig, nægtede han. Så for første gang i historien om kunsten billedhuggeren, som ikke havde nogen ordentlig uddannelse, begyndte han at lede et lignende værksted.

Ved 1841 th Klodt allerede produceret to bronze sammensætning og begyndte at forberede sig til de sidste par støbning skulpturer.

Men i slutningen af november samme år det åbnede Anichkov Bridge, efter restaurering. Klar bronze gruppe var på piedestaler højre bred af Fontanka, og den venstre - gipsafstøbninger ...

Historie med gaver

I 1842 blev det gjort ved at støbe det sidste par. Imidlertid har de ikke kom til Anichkov Bridge. Det faktum, at Nicholas jeg indkaldt billedhuggeren. Han sagde, at han ønskede at fejre oprettelsen Klodt. Og for dette, har han besluttet at give den støbte bronze skulptur af Kongen af Preussen Friedrich Wilhelm IV.

Som et resultat, Klodt tog til Berlin. Bronze blev tildelt en gave af den preussiske monarki. Efter at skulpturen installeret i nærheden af hovedporten af det kejserlige palads. William, var imidlertid ikke i gæld. Han præsenterede Klodt diamant snus-box og præsenterede ham den prestigefyldte bekendtgørelse Røde Eagle.

Da han vendte tilbage til St. Petersborg igen begyndte han at kaste "handlere". Men denne gang, har parret ikke komme til din destination, da der på det tidspunkt i North Palmyra besøg var hersker over to Sicilier Ferdinand II. Russisk Selvhersker demonstrerede sicilianske monark skabelse Klodt. Som et resultat, Ferdinand kunne lide, hvordan de skulpturelle Peter Klodt, og han bad ham om at præsentere parret. Og så skete det. Bronze billedhugger par ligger i Napoli, og det geniale skaberen blev tildelt en anden rækkefølge.

Helt ærligt, der er kopier af det samme i Rusland. For eksempel i de ejendom Golitsyns og Petrodvorets.

Toppen af kreativitet

Således i 1846 den første kunstner kastede igen en skulptur og gennemført hele kompositionen. Denne proces, i virkeligheden, varede i fire år. Og i 1850 gipsafstøbninger fjernet fra broen, og i deres sted at opføre en bronzefigur. Således Clodt (billedhugger) Anichkov broen endeligt afsluttet udføre. Værkerne varede i to årtier. En herre over hele ensemblet bragt hidtil uset succes.

Selvfølgelig, efter de "handlere" Klodt skabt og andre skulpturer. Men ifølge kunstelskere, "Anichkova heste" er kulminationen på kunstnerens arbejde.

70-meter relief

P. Klodt (billedhugger) fortsatte med at arbejde på de vigtigste kejserlige ordrer. En af dem - en omstrukturering af den officielle hjemsted for Marmorpaladset. Så projektet antaget, at hele stueetagen er givet til staldene, og kroppen, som går til haven, vil være rideskolen. I overensstemmelse hermed til dekoration af den 70-meter relief blev skabt, som blev kaldt "Hest i tjeneste for mennesket." Forfatteren var Klodt. I dette arbejde billedhuggeren har skildret skueplads for tæmme heste, rejser og jagt malerier, kavaleri kampe ...

Den mest indsigtsfulde arbejde

Fra andre skulpturer guiden fra hinanden er et monument over Ivan Krylov. Recall den berømte fabulist ikke var i 1844. Hans død blev set som en populær bjerg. Det følgende år, gennem tidsskrifter, blev det annonceret en frivillig abonnement forbundet med installationen af monumentet til Krylov. Tre år senere, har det krævede beløb er indsamlet, og Academy of Arts har annonceret den relevante konkurrence blandt billedhuggere. Som et resultat, vinderen var Klodt.

Oprindeligt havde han planlagt at udføre ordren i de gamle traditioner. Men i sidste ende han skabt en virkelig præcis portræt billede.

I 1855 en bronze monument til Krylov blev etableret i Sommerhaven. Fabulist blev afbildet omgivet af et menageri af tegn i hans fabler. Arbejdet med disse billeder hjulpet master grafik A. agin, der engang illustrerede digtet Gogols "Døde sjæle".

Generelt har dette monument blevet den mest inderlige og dybe arbejde Klodt.

monument protektor

Nogen tid senere, billedhuggeren Klodt (hans værker er kendt langt ud over Rusland) starter til den sidste af hans værker. Vi taler om monumentet til Nicholas I.

I det store og hele den kreative liv af kunstneren blev afholdt med autokraten, under hans direkte protektion. Derfor, som kunne forlade i bronze minde om ham? Kun Klodt.

Som et resultat, opførelse kendte udstationerede skaberen Alexandria Monferrand kolonne. Men forme statuen og kunne kaste kun Klodt.

I begyndelsen af 1857 blev foretaget den første fane af monumentet det næste år mester er allerede begyndt at kaste en bronze rytterstatue af kongen. Desværre, i færd med at støbe en revne, og som et resultat af et antal dele af figuren blev ikke fyldt.

I 1859-m tog en sekundær støbning. Denne gang var det mere end vellykket.

Men for at levere statuen fra værkstedet til installationsstedet, var det nødvendigt at bryde igennem en af væggene. Ikke flere problemer var væk.

Men i juni samme år, blev et monument afsløret til kejseren. Dette arbejde var ikke kun en sand udsmykning af St. Isaks pladsen, men også et mesterværk af verdens kunst.

anatomi

Ud over de direkte aktiviteter, Klodt Petr Karlovich, hvis skulpturer er kendt over hele verden, udviklet træningsmanualer for unge talenter i Akademiet. Således i trediverne, kastede han i bronze den berømte "krop lå." Med andre ord, den menneskelige anatomi, som blev etableret med deltagelse af en af de professorer i anatomi. Lidt senere, opretter guiden og "Anatomi af en hest."

Pludselige død af master

Brilliant billedhugger var ikke efteråret 1867. Den pludselige død indhentede ham ved hans dacha i Finland. De siger, at i de sidste øjeblikke af sit liv billedhugger Klodt (hans værker betragtes mesterværker), som altid, skåret ud figurer.

Klodt blev begravet i den lutherske kirkegård, der i den nordlige hovedstad. Og i 1936, er stadig mesteren flyttet til Necropolis af kunstnere. Samtidig sætter vi en ny gravsten.

På den lutherske kirkegården forblev næsten alle slægtninge til billedhuggeren, herunder hans kone. Desværre blev Klodt grave uopretteligt ødelagt ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.