FormationUngdomsuddannelse og skoler

Odessa - Rusland eller Ukraine? Beskrivelse af byen

Odessa - Rusland eller Ukraine? Da historien om denne vidunderlige by, kan man ikke glemme den populære udtryk. Denne sætning mere end en halv snes år .: "Odessa - perlen i havet" Men virkelig, det er på kysten. By grænser op til Sortehavet. History of Odessa starter fra det XVIII århundrede. år af fundament officielt anerkendt i 1794, men den første omtale af forliget var dateret 1415:e.

I øjeblikket Odessa - det administrative centrum af en høj økonomisk levestandard. Efter Krim blev en del af Den Russiske Føderation (2014), det var i denne by alle flåder i Ukraine blev overført. Det er et udviklet turist og industrielle centrum, såvel som den største havn i staten.

geografiske placering

Således Odessa - Rusland eller Ukraine? Selvfølgelig, hvis man ser på historien, blev det grundlagde byen af det russiske imperium. Men efter grænserne for distribution, begyndte han at behandle Ukraine. Lad os se, hvor den er placeret i byen. Til dette har vi brug for at se på et kort. Det viser, at Odessa indtager kystområdet i den sydvestlige del af Ukraine. I den sydøstlige del af landet grænser op til Sortehavet. Dens geografiske placering er meget fordelagtig, fordi byen ligger i skæringspunktet mellem vigtige ruter af international betydning: fra Europa til Asien, fra Central- og Nordeuropa til Mellemøsten.

Odessa på verdenskortet har følgende koordinater: 46 ° 29'10 "nordlig bredde og 30 ° 43'40" østlig længde. Hvis vi ser på hele kontinentet som helhed, er byen beliggende i den nordvestlige del af Eurasien. Og hvis du tager fra hinanden, er det centrale Europa.

Kort om byen

Odessa - den berømte ukrainske havneby, ligger ved Sortehavet. Han er den tredje største. Det er hjemsted for omkring en million mennesker. Opført som et UNESCO World Heritage Site. Det højeste punkt over havet - 65 m, gennemsnitlig - 50 minimum - ca. 4. Dens område er omkring 240 kvadratmeter. km og befolkningstætheden - lidt mere end 4250 personer / km 2 ..

For at besvare spørgsmålet: "Odessa - Rusland eller Ukraine" - behov for at se det politiske landkort. Det første, vi finder, er Sortehavet. På kysten af Den Botniske Odessa se selve byen. Efter dette, finder vi grænserne for disse stater. Hvilken konklusion kan drages? Odessa er placeret på det område i Ukraine og grænser ikke op på Rusland. Klimaet i den ukrainske havneby har et subtropisk funktioner. Men for det meste er han tempereret søs. Vinter sæson her kører forsigtigt sommer - meget varmt, efterår og forår - varm.

nationale sammensætning

Og vi kan sige den etniske sammensætning af byen? Mere end halvdelen af den indfødte befolkning i Odessa - ukrainere (ca. 61%). Lidt mindre (40%) - russisk. Bulgarske jøder og procentdelen er ikke mere end 1,5%. Der er også andre nationaliteter. Men deres beløb ikke nå endnu 1%. Og nu må vi konkludere: Odessa - Rusland eller Ukraine? Ikke kun administrativt, men også af forholdet mellem indfødte nationaliteter på én gang det bliver klart, at det er Ukraine.

Lidt historie

Ifølge nogle historiske kilder byen blev grundlagt i det femte århundrede f.Kr. bosættelserne i de gamle stammer. En lignelse af den moderne havneby, blev han kun i slutningen af XVIII århundrede. Samtidig, og sit nuværende navn blev modtaget. Det antages, at den er knyttet til den antikke græske koloni Odessos. Der er en anden version af navnet. De siger, det stammer fra det franske ord, som betyder "vand nok". Men denne udgave ikke officielt bekræftet. Mange historikere har modbevist det.

city Resort

Odessa på kortet over Ukraine er i syd. Hun er en berømt udvej. Længden af kysten - mere end et dusin kilometer. Her badeferie - den mest populære aktivitet, og ikke kun blandt den lokale befolkning, men også blandt de besøgende. du kan finde et stort antal turister i sommersæsonen. For dem bygget mange rekreative centre, hoteller. Turisme - et af de vigtigste områder, skyldes som budgettet er fyldt ikke kun byen, men hele landet.

Den kommunale administration arbejder på forskønnelse af strande. Tidligere var de småsten. Men sidst, for komfort af turister blev importeret sand. Disse strande ligger i byen (undtagen to) har kystbeskyttelse. Dybest set derimellem asfalteret bane for cyklister og fodgængere, og kørende trafik er lukket. Den mest berømte er den ene, der forbinder stranden og Kap Langeron Arcadia. Dens længde er 6 km væk. det kaldes sporet sundhed.

Tæt på stranden Langeron i mere end 10 år, driver landets største akvarium og delfinarium "Nemo". En kappe Arcadia er en af de vigtigste attraktioner i Odessa. På det område af forlystelsesområdet har mange feriesteder, feriehuse, hoteller, turistcentre, natklubber. Der er også en udvej klinik.

Økonomi og Infrastruktur

Odessa by er berømt ikke kun for sine strande, men også ad søvejen. Det er den største havn i Ukraine, så det er vigtigt for staten stor nok. Dybest set lastbilkørsel bestå af olieprodukter, træ og maskinindustrien samt - kulstof, metaller, cement og fødevarer. Alle de ovennævnte industrier er hovedbestanddelen af økonomien i landet som Ukraine.

Odessa er også en by-kursted. Der er åbent en masse balneologisk kursteder og andre virksomheder. For resten, som de følgende ydelser: mudder botryotherapy, terapi med mineralvand, svømme i havet, sol og luft bade. Der er også et sanatorium for patienter med kardiovaskulære problemer, luftvejssygdomme, tuberkulose, sygdomme i nervesystemet, og så videre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.