FormationHistorie

Muscovy: at skabe en kultur i moderne tid

Muscovy eller Moscovia - et russisk navn i perioden fra begyndelsen af regeringstid af Ivan III (1478), indtil overdragelsen af statens hovedstad i St. Petersborg (1712). Sommetider denne periode grænse 1547 år.

Tradition kaldet Rusland før Peter den Store Moskva kongerige har vedtaget og støttet af historikere i det 19. århundrede, som var baseret på det faktum, at hovedstæder skift. Forskere i den sovjetiske periode har vedtaget dette navn.

Under regeringstid af Ivan den Grusomme, at begrebet "moskusænder" nævnes i den i fyrstendømmet Moskva som en del af det russiske imperium.

Processen med dannelsen af den russiske stat, som, ud over at Fyrstendømmet Moskva, omfattede Republikken Novgorod, og Yaroslavl, Tver, Rostov, og dels fra Ryazan fyrstendømme og by Chernihiv, Bryansk, Novgorod-Seversky, indflydelse på udviklingen af de kulturelle karakteristika og dannelsen af en særlig "subkultur".

Efter solnedgang, Kievan Rus kultur af moskusænder begyndte at udvikle sig til en meget speciel måde. Det blev ikke accepteret som en orientering til de kristne vestlige lande. Dannelse af de kulturelle kendetegn skyldes primært de geografiske og politiske faktorer. Russiske stat ikke slutte enten mod vest eller øst retning af den historiske udvikling. Men det er absorberet, men mange af funktionerne i begge kulturer. Desuden har udviklingen af landet påvirket den ortodokse kirke og hedenske traditioner.

Muscovy var stærkt påvirket af den Gyldne Horde. På den ene side, den Tatar-mongolske åg bremset betydeligt den kulturelle udvikling i det russiske jord, som byen var blevet ødelagt, mistede mange håndværk og landbrug kultur. Landet blev kastet tilbage i tiden. På den anden side, modstridende relationer til Horde sendt til status for udviklingen af en helt ny måde.

Således er den socio-politiske system i Muscovy 15. århundrede bar præg af en stærk orientalsk indflydelse. Dette blev manifesteret i despotiske styresystem og livsstil generelt.

Mange funktioner i verden, er karakteristiske for middelalderens Rusland, dannet under indflydelse af Østen. Desuden med Konstantinopels fald, bliver Rusland bevidst om sig selv som den eneste forsvarer af ortodoksi og endnu længere væk fra de vestlige lande i kulturel forstand.

Som et resultat af virkningen af alle disse faktorer, den moskovitiske stat i det 16. århundrede, kendetegnet ved følgende funktioner i kultur og national identitet.

Karakteristisk for spiritualitet i Østen kombineret med ønsket om frihed der ligger i befolkningen i Vesten.

I dette tilfælde er den personlige bevidsthed var mindre udtalt kollektivisme sejrede. Ortodoksi var den afgørende faktor for dannelsen af attitude. Således er den større værdi af erhvervede egenskaber såsom selvopofrelse, uselviskhed, accept af hans skæbne.

I det værdisystem af en person af den tid en af de centrale plads er besat af staten og interesser nationen. Begrebet hjemland har altid været meget vigtigt for det russiske folk.

Fra synspunkt udvikling af kulturen i det 17. århundrede er et vendepunkt. Ændring af system af værdier og verdenssyn. I stedet for den cykliske opfattelse af tid kommer begreber som fortid, nutid og fremtid.

Moscow State i 16-17 århundreder gik via dannelsen af den nationale karakter som en stabil kombination af funktioner, der kendetegner nationen. Det var i det 17. århundrede, denne kombination bliver mærkbar, og det begynder at beskrive andre kulturer.

Også i løbet af Moskva riget det er processen for tilbagetrækning af kunst fra indflydelse af kanoner kirke. I det 16. århundrede skabte de største krønike værker og folklore epos kommer til at erstatte den historiske roman.

I det 17. århundrede begyndte de første tegn til at dukke op i en ny kultur for tiden.

Vi kan sige, at fra det 14. til det 17. århundrede i Muscovy forekom dannelsen af den store russiske ethnos og dens vigtigste funktioner. Denne periode var også præget af selvbestemmelse i den russiske ortodokse kirke. Disse ændringer har haft indflydelse på den videre udvikling af Rusland.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.