SundhedPræparater

Kontrikal: instruktioner og anbefalinger

Lægemidlet "Kontrikal" (internationalt navn Aprotinin) er et pulver til fremstilling af en injektionsvæske, opløsning. For at pulveret skal opløses bedre behandles det på en særlig måde, hvorefter den kaldes lyofilat (lyofiliseret pulver).

En flaske indeholder 10.000 antitrypsin enheder af aktiv ingrediens aprotinin, ifølge hvilket lægemidlet blev givet sit internationale navn. Ud over aprotinin indeholder ampullen en hjælpekomponent af mannitol og et opløsningsmiddel, natriumchlorid.

Lægemidlet "Kontrikal", instruktionen fortæller om det, er lavet af lungerne af store kvæg. Aprotinin har en repressiv virkning på sådanne blodplasmaelementer som chymotrypsin, plasmin og nogle andre, der bidrager til udviklingen af inflammatoriske reaktioner.

Hvornår tager du medicinen "Kontrikal"? Indikationer for lægemidlet er den bredeste. Det er ordineret til akut eller kronisk pancreatitis, pankreatisk nekrose. Lægemidlet bruges til forberedelse af fødsel, til forebyggelse af pankreatitis og som led i forberedende behandling inden operationer på bugspytkirtlen. Lægemidlet "Kontrikal", instruktionen forklarer dette, har vist sig i behandlingen af fedtemboli, blødninger eller blødninger, der forekommer på baggrund af hyperfibrinolyse. Mange medikere bruger værktøjet "Counterline" til hurtigt at fjerne offeret fra en tilstand af chok.

Har kontraindikamentet "Kontrast" kontraindikationer? Lægemidlet anbefales ikke i begyndelsen af graviditeten og patienter, der er tilbøjelige til allergi over for lægemidlets komponenter. Naturligvis er brug af medicin uden læge rådgivning udelukket.

Sommetider lægemidlet "Contrikal", skjuler instruktionen ikke dette, der kan forårsage bivirkninger. På trods af at de forekommer hos et lille antal patienter, der har gennemgået et kursus af injektioner, skal de være kendt om dem.

Injektioner kan fremkalde hudreaktioner af forskellig art, forårsager kvalme eller opkastning. Meget sjældent bemærket forekomsten af takykardi, udseendet af dyspnø, et let trykfald. Hos særligt følsomme patienter er allergiske reaktioner mulige op til anafylaktisk shock. Derfor bør kompetente og ansvarlige læger omhyggeligt studere historien og udelukke muligheden for allergi, før de foreskriver et lægemiddel indeholdende aprotinin.

Lægemidlet "Contrikal", instruktionen henvender sig til disse oplysninger snarere for læger, det anbefales ikke at kombinere med antibiotika og nogle andre midler, for eksempel urokinase eller streptokinase.

Lægemidlet "Kontrikal" serveres frit i apoteket, så nogle patienter, uansvarlige for deres helbred, forsøger at tage det alene uden at underrette behandlingslægen. At gøre dette er yderst uønsket. Hvis nogen imidlertid beslutter sig for selvmedicinering, skal han huske at når et angreb af akut pancreatitis ikke kan køres samtidigt på mere end 300.000 antitrypsin enheder. Og introduktionen er meget langsom. Kun på en dag kan du sætte en dropper og langsomt komme ind i samme mængde af stoffet "Kontrikal."

Ved fedtemboli, behandling af postoperative tilstande, bør initialdosis ikke overstige 200.000 enheder, og gentagen indgift skal forekomme om dagen.

Ved blødning eller under fjernelse fra stød anbefales 300.000 enheder af medicinen ad gangen og 140.000 enheder hver 4. time.

En læge kan beregne den nøjagtige dosis. På trods af at der i kliniske forsøg blev konstateret, at en overdosis af stoffet ikke fører til døden, kan stoffet "Kontrikal" forårsage en stærk allergisk reaktion eller dyspeptiske lidelser.

En vigtig advarsel: Injektioner af lægemidlet "Contrikal" introduceres meget, meget langsomt, i en strøm eller dryp.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.