SundhedSyn

Hvordan overføres conjunctivitis? Transmissionsruter og symptomer på conjunctivitis

Før eller senere er næsten alle voksne og børn udsat for forskellige øjenlidelser. Konjunktivitis er en ret almindelig og ubehagelig sygdom. Mange er bange, når de ser røde og hævede øjne om morgenen. Men der er ikke noget galt med det. Hvis du mærker symptomer i tide og træffer forebyggende foranstaltninger, så vil disse problemer let omgå. Hvordan overføres conjunctivitis? Hvad er dens symptomer og behandling? Dette er præcis det, der vil blive diskuteret i artiklen.

Hvad er konjunktivit og dets symptomer?

Konjunktivitis er en sygdom og rødme af et farveløst, tyndt lag i øjet (eller bindehinden). Det er en gennemsigtig skal, der beskytter øjets hvide og dækker øjenlågens indre overflade. Konjunktivens hovedopgave er at beskytte øjnene mod at komme ind i dem støv og fremmedlegemer for at fugtige og lette bevægelsen af øjnene. Det indeholder et stort antal nerveender, så så snart det er irriteret, bliver øjnene røde.

Hvordan overføres conjunctivitis? Hvorfor opstår det? Enhver, selv den mindste skade på øjnene (indtræk af støv eller sand i dem), svækkelse af kroppen ved forskellige sygdomme, svækkelse af immunsystemet, forskellige allergiske sygdomme eller infektioner - alle disse komponenter kan fremkalde fremkomsten af conjunctivitis hos mennesker.

symptomer

Symptomer på denne øjensygdom er helt forskellige. Sygdommen kan forekomme på baggrund af en nybegynderallergi. Det kan også skyldes forskellige infektioner eller bakterier. Eksponering for øjet af forskellige fysiske eller kemiske faktorer kan også udløse forekomsten af conjunctivitis. Ofte påvirker sygdommen personer med tør øjesyndrom på grund af utilstrækkelig produktion af tårevæske. Bare en stærk rødme af øjnene og er det første symptom på udviklingen af conjunctivitis. Alle blodkar er tydeligt synlige mod baggrunden af det hvide øje.

Et andet symptom er øjenlågets puffiness og deres rødme, sensationen af sand i øjnene. Desuden begynder purulent udledning at dukke op. Meget ofte kan børn have feber, ondt i halsen. Der er et fald i appetitten, dårlig søvn, efter søvn, øjenlågene er vanskelige at klatre og limes sammen. Der er rigelig tåre, øjnene er "bange" for lys.

Konjunktivitis: Hvordan overføres det? Hvor længe varer sygdommen?

Konjunktivitis overføres normalt ved kontakt. Virusser og bakterier går ind i organets syn gennem forskellige kilder. Det er beskidte hænder, svømning i offentlige pools, saunaer og bade. Piger kan blive udsat for infektion ved hjælp af substandard eller forsinket kosmetik.

Hvordan bliver konjunktivitis overført til børn? De kan blive smittede under forkølelse, akutte åndedrætsinfektioner, mæslinger osv. Tilstedeværelsen af mikroskopisk traume på øjets slimhinde åbner også adgang til mikrober. Lang eksponering for ultraviolette stråler eller for kraftig belysning kan også fremkalde sygdomsudvikling. Du kan også blive syg ved at bruge almindelige genstande, hvor bakterier kan vare i lang tid.

Hvordan bliver konjunktivitis overført til børn? Infektion i barndommen er meget enkel: gik på gaden og uvaskede støvede hænder begyndte at gnide øjne. Som en konsekvens - konjunktivitis.

Varigheden af sygdommen afhænger af typen af konjunktivitis. Det er værd at bemærke, at der ikke er noget nøjagtigt udtryk for opsving, og ingen læge kan garantere, at det vil blive helbredt i 10 dage. Sygdommen kan vare fra 5 dage eller mere. Forsink ikke med behandling, så snart de første symptomer begynder at forekomme, er det bedre at straks kontakte en læge, og så vil sygdommen bekymre sig meget mindre.

Konjunktivitis: Arter

I dag skelner moderne medicin mange typer af denne sygdom: infektiøs konjunktivitis, som omfatter bakteriel og viral. Der er også allergisk, kronisk, purulent konjunktivitis. Lad os overveje hver enkelt af dem særskilt.

Da konjunktivitis overføres i almindelige tilfælde, har vi allerede fundet ud af det. Overvej nu nogle af dens typer mere detaljeret.

Hvordan overføres smitsom conjunctivitis?

Øjens sygdom, der er forårsaget af vira eller bakterier, kaldes infektiøs konjunktivitis. Hvordan overføres det og hvad er dets symptomer? Hvad er forskellene mellem de virale og bakterielle varianter? Vi dækker alt dette herunder.

Det er umuligt at sige entydigt hvad der netop forårsagede den smitsomme conjunctivitis. Symptomer på infektiøs konjunktivitis adskiller sig ikke fra alle andre: det er sløret syn, øjenirritation, ubehag fra stærkt lys, der er udslip fra øjnene, hvilket fører til klumpning af øjenlågene. I fravær af behandling kan infektiøs konjunktivitis vare i måneder, hvilket forårsager ubehag. Ved behandlingen anvendes der normalt koldkompresser, øjnene tørres af med en fugtig klud. Rør ikke uvaskede hænder med inficerede øjne, ellers kan behandlingen vare i lang tid. Sørg for at kontakte en specialist.

Bakteriel konjunktivitis

Både voksne og børn kan have bakteriel conjunctivitis. Hvordan overføres det? Hvad er dens symptomer og behandling? Bakterierne forårsager en sygdom, for eksempel stafylokokker og pneumokokker. Sædvanligvis overføres sygdommen gennem beskidte hænder med almindelig brug af husholdningsartikler (håndklæder mv.). Det kan også overføres via luft eller vand. Som andre typer af konjunktivitis har bakterier sine symptomer, hvorefter det er let at beregne begyndelsessygdommen. For det første er det en gullig eller overskyet udledning fra øjnene; For det andet vil huden omkring øjnene og bindehinden selv være tør, for det tredje følelsen af et fremmedlegeme i øjnene og smerten. Det samme inficerer ikke nødvendigvis de to øjne, meget ofte påvirker sygdommen kun ét øje og senere det andet. Under behandlingen ordinerer læger salver eller dråber, der hjælper med at genoprette.

Viral conjunctivitis

Viral conjunctivitis er forårsaget af forskellige vira. Hvordan overføres det? Hvad er symptomerne og sygdomsforløbet? Normalt ledsager han en forkølelse, ARVI, derfor kan de første symptomer være feber, ubehagelige følelser i halsen. Viral conjunctivitis påvirker først kun et øje. Symptomer: alvorlig rive Hævelse af huden omkring øjnene. Af øjensygdomme er den mest almindelige viral conjunctivitis. Hvordan overføres det? Oftest overføres det fra den inficerede person af luftbårne dråber, med fælles brug af personlige ejendele. Behandlingen bør påbegyndes med det samme. Normalt ordineres antihistamindråber, der reducerer kløe og reducerer inflammation.

Allergisk konjunktivitis

Allergisk conjunctivitis opstår, når en person interagerer med forskellige allergener. Det kan være husstøv, fødevare af dårlig kvalitet, pollen af planter, dyrehår eller skarpe lugte. Hvordan er konjunktivitis forårsaget af allergi overført? I modsætning til andre typer af denne sygdom er allergisk ikke smitsom. Hvis denne type konjunktivitis opstår, skal du straks bestemme årsagen til allergien og fjerne dens kilder. Hvordan man kan bestemme, om en person har allergisk conjunctivitis? Symptomer på det er som følger: hævelsen af bindehinden og øjnene begynder, der er en ubehagelig brændende fornemmelse, øjenfølsomheden i lyset. Normalt påvirker allergisk conjunctivitis begge øjne på én gang. Til behandling bruges antihistamin dråber til at reducere kløe, også anvende en kunstig tåre for at reducere tørre øjne.

Akut og kronisk

De forårsagende midler til den akutte form for conjunctivitis er sædvanligvis forskellige mikroorganismer, vira mv. Denne form for conjunctivitis udvikles oftest, når personlig hygiejne ikke overholdes, og fordeles sædvanligvis i børneinstitutioner (børnehaver eller børnehaver). Akut infektion med adenovirus kan forårsage adenoviral conjunctivitis. Hvordan overføres denne type sygdom? Du kan blive smittet ved enhver kontakt med patienten. I dette tilfælde skal du straks kontakte en øjenlæge.

Med purulent udledning fra øjnene kan purulent konjunktivitis diagnosticeres. Stalk sygdom bør altid konsultere en læge, selvmedicinering kan være farlig. Hvordan overføres purulent conjunctivitis? Du kan blive smittet ved enhver kontakt med patienten, selv efter håndtrykket.

Kronisk konjunktivitis udvikler sig, når øjet udsættes for skadelige stoffer, irritationsmidler eller allergener i lang tid. Kronisk conjunctivitis forværres også hos mennesker med svækket immunitet, mangel på vitaminer eller i synsforstyrrelser.

Konsekvenser af conjunctivitis

Konsekvenserne af denne sygdom kan være forskellige. I dag lider omkring 30% af patienterne, der er kommet til øjenlægen, af denne sygdom. Hvis du vender om tid og ikke forsinker turen til lægen, behandles konjunktivitis med salver eller dråber med succes under tilsyn af den behandlende læge. Men hvis du starter sygdommen, kan det føre til ganske triste konsekvenser. For det første forsømmes conjunctivitis kan føre til andre alvorlige inflammatoriske processer i øjnene, som behandles længere i tid og øjenstammen vil stige betydeligt. For det andet kan konjunktivitis i nogle mennesker gå i kronisk form. For det tredje kan denne sygdom føre til delvis eller fuldstændigt tab af syn, men dette sker i den totale mangel på behandling.

forebyggelse

En sådan almindelig og sådan ubehagelig øjenlidelse er konjunktivitis. Er det muligt på en eller anden måde at undgå det eller reducere chancerne for at blive syg? Enhver sygdom er lettere at advare i tide end at behandle. Konjunktivitis var ingen undtagelse. For at forhindre sygdommen så sjældent som muligt, og voksne og især børn, er det værd at følge nogle forebyggende foranstaltninger. Det er kun nødvendigt at bruge personlige brugsartikler (ansigtshåndklæder osv.); Kommer tilbage fra gaden, skal du vaske dine hænder eller bruge et antibakterielt middel. Styrk immuniteten, tag vitaminer, observere dagens regime, ikke misbruge alkohol, spise rigtigt, spille sport. Hold rent i huset, husk at ventilere rummet og gøre en våd rengøring.

Forebyggelse af konjunktivit for børn er særligt vigtigt: Det er nødvendigt at beskytte barnet fra et møde tid foran en computerskærm eller en tv-skærm; Giv ham den rette belysning, når han skriver eller læser, for at reducere træthed i øjet. Fra en lille alder, pas på, at barnet ikke gnider øjnene med beskidte hænder, og selvfølgelig overvåger omhyggeligt hans allergiske reaktioner. Sådanne enkle ved første øjekast regler vil bidrage til at undgå ikke kun conjunctivitis, men også andre sygdomme.

Behandling med folkemetoder

Behandling af conjunctivitis med folkemæssige retsmidler er ganske effektiv i nogle tilfælde, og der er så mange måder at finde måder i dag. Det er bedst at bruge disse opskrifter, som vores mødre og bedstemødre har kontrolleret på sig selv.

Den mest almindelige måde - gælder for inflammerede øjne lotioner af brygget te. Denne metode er meget effektiv. Fjern irritation fra øjnene. Det er dog værd at overvåge opløsningens koncentration, da også "stejl" te kun kan gøre skade.

En anden metode består af lotioner af urter og kamille. Brygger med kogende vand, lad det fortsætte i 10-15 minutter, filtrér opløsningen forsigtigt, da små partikler kan komme ind i det syge øje. Påfør på øjenlåg i 10 minutter. En sådan metode vil hjælpe roligt øjnene og lindre hævelse.

En anden gennemprøvet metode til bekæmpelse af sygdommen er brugen af kartofler. Rå kartofler rist, inden du bliver i en gylle, tilsæt ægget, bland. Rør til glat og anvend som komprimering til de syge øjne i 15 minutter. Denne procedure skal gentages 3-5 gange.

Også lotion fra løsningen af laurbærblad, propolis, honning og hundrosen er meget hjælpsomme.

Det skal dog bemærkes, at folkemæssige retsmidler ikke hjælper, hvis der er stærk rødme i øjnene, så tøv ikke med at kontakte en læge.

Derfor er konjunktivitis en temmelig almindelig øjenlidelse, der ikke kun forekommer hos børn, men også hos voksne. Årsagerne til forekomsten er forskellige, bakterier og vira, manglende overholdelse af personlige hygiejneregler, allergi osv. Heldigvis er dagens moderne medicin i stand til hurtigt og effektivt at klare denne svøbe. Konjunktivitis behandles med held i enhver alder uden sundhedsmæssige konsekvenser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.