ComputereInformationsteknologi

Hvordan indstiller 777 tilladelser på Linux?

Operativsystem - en vigtig del af enhver computer. For nylig markedet kører meget populær række Linux-versioner, takket være den frie strøm og arvet fra Unix princippet om adskillelse af rettighederne til brugeren.

En integreret del af ethvert system filer er. Efter alt, er alle brugeroplysninger gemt i dem. Adgangsrettigheder til filer og mapper definere, hvad der er tilladt at udføre en bestemt person, hvorved der skabes adgangsniveauer og garantere sikkerheden for hele systemet. Normalt, indstilling adgangsrettigheder er at tillade eller forbyde udførelse af læsning og skrivning.

Brugere og grupper

Hver bruger af operativsystemet tildeler en entydig identifikator. Den "Linux" det kaldes et UID. Desuden er for at lette administrationbrugere kombineres i grupper, som også er tildelt en unik GID nummer.

Alle brugere "Linux" er opdelt i tre grupper:

  • bruger - filen ejer;
  • gruppe - medlem af den samme gruppe som ejer;
  • andet - alt det andet.

Når en fil er adgang operativsystemet registrerer brugerens medlemskab af en gruppe. For eksempel kan en klient, der har sendt anmodningen til webstedet via en browser, vil blive overdraget til den anden. Hvis ejeren af webstedet tilsluttet via FTP indtaste et brugernavn og en adgangskode, vil det blive overdraget til brugergruppen.

Tilladelser

Grupper er individuelle rettigheder, der gælder muligheden for filen operationer såsom læsning, starte eller ændre. For hvert sæt af tre typer af adgang:

  • til start;
  • læsning;
  • skrive eller redigere.

Numeriske indikationer rettigheder regime

Ofte nok til at angive en ændring i rettighederne, løb eller læsning for hver gruppe ved hjælp af digital skiltning. I dette tilfælde skal du bruge følgende parametre:

  • 4 - læsning;
  • 2 - optagelse;
  • 1 - ydeevne.

Udpegningen af adgangsrettigheder, som regel, kun tre cifre. Den første af disse regler angiver til brugeren af ejeren, den anden for gruppen, og den tredje for alle andre. For at indstille visse rettigheder for hver gruppe til at ty til simpel addition af tal. For eksempel 7 angiver muligheden for udførelse, skrivning og læsning, og 6 tillader kun dig til at ændre og læse filen. Således 777 tilladelser Linux opfatter som en regel, som gør det muligt at køre, læse og overskrive enhver bruger.

Tilladelser

Ændre tilladelser i "Linux" kun ejeren eller en bruger med administratorrettigheder. At foretage ændringer i terminalen tilstand bruge kommandoen chmod.

Det kører med de muligheder for at ændre reglerne ved hjælp af teksten (symbolske) eller digitale skilte. Overvej, hvordan du indstiller tilladelserne 777, gør det muligt at køre, ændre og læse filen for alle brugere. I numerisk tilstand, holdet vil se sådan ud: chmod 777 filnavn, og i karakter: chmod a = rwx filnavn.

I praksis ofte mere praktisk digital tilstand. Efter alt, 755 er lettere at skrive end at sætte specifikke parametre for ejeren, gruppen og andre.

Rekursivt ændre rettigheder

Den chmod-kommandoen kan bruges i en rekursiv funktion, der gør det muligt at ændre rettighederne for alle filerne i mappen og sub-undermapper. Til dette formål nøgle -R.

Kommando eksempel viser, hvordan du indstiller 777 tilladelser til alle filer i den aktuelle mappe og dens undermapper:

chmod -R 777 *.

Tilladelser og mapper

Ud over de filer, kan du angive tilladelser på mapper. Der henvises til dem ved hjælp af de samme parametre (flag), men adfærden er lidt anderledes. Mulighed for at tillade læsning, giver brugeren mulighed for at se en liste over indholdet i mappen, indstilling optagelsen flag tillader dig at oprette nye objekter i biblioteket, og indstilling udførelse rettigheder gør det muligt at logge ind i biblioteket.

Ændre tilladelserne til mappen sker på samme måde som for filen ved hjælp af kommandoen chmod.

eksempel:

chmod 777 / home / test.

Følgende kommando viser, hvordan du indstiller 777 tilladelser til mappen / home / test.

Sikkerhed og adgangsrettigheder

Husk på, at forkert installation af adgangsrettigheder kan forstyrre systemet eller individuelle ressourcer. Desuden kan det føre til store problemer i forbindelse med sikkerhed. Det er derfor nødvendigt at analysere og gennemgå dokumentationen. Særlig opmærksomhed bør rettes mod dette før at installere 777 adgangsrettigheder, da de tillader alle at oprette, ændre og eksekvere filer i mappen.

Mange angribere at bryde ind websteder og andre netværksressourcer bruges skødesløst brugere, der fejlagtigt venstre til højre, gør det muligt at hente og udføre enhver script eller program på serveren.

Avancerede tilladelser

Der er situationer, hvor du har brug for at gennemføre en kompleks ordning for adgang til information. I dette tilfælde, de almindelige regler i operativsystemet "Linux" kan ikke være nok. Så er du nødt til at ty til brugen af adgangskontrol lister (ACL). Brug denne ordning kun i meget store netværk med adgang ordninger multi-level. I andre tilfælde er omkostningerne standard funktioner i operativsystemet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.