HjemlighedHavearbejde

Hvordan at omplante orkidé babyer: tips

Magnificent Orchid stueplante - en drøm for mange gartnere. Men mange, selv erfarne avlere frygter, at denne udsøgte blomst kræver meget komplekse pleje. Det bør anerkendes, at dette er til dels sandt, men det mere interessant at dyrke sine egne hænder.

Mange uerfarne fans af stueplanter, som allerede har denne plante er interesseret i, hvordan det udbredes. I denne artikel vil vi præsentere dig detaljerede instruktioner om, hvordan at omplante orkidé børn (med fotos og tips).

Orkideer dukkede proces. Hvad skal man gøre?

Så din smukke orkide blomstrede, og du pludselig mærke til, at en stilk at der sker noget. Ofte efter blomstringen, ved Skaftet danne nye stængler med knopper og nogle gange kan forekomme og børn. Hvis du aldrig har set dem igen, og har ingen idé om, hvad de ser ud, så fortvivl ikke - deres udseende vil ikke gå ubemærket af dig.

På et spyd begynder at udvikle nye små planter med deres egne blade. Den første gang, kan de ikke se rødderne, men det går en hel del tid, og rødderne vokser. Det sker, at den orkidé producerer en spire fra bunden af halsen rod. Men nogle gange er det ikke meget ofte.

På moderplanten processer udviklet inden for seks måneder. I løbet af denne tid de unge planter vil allerede have omkring fem blade og rødder. Når de vokser op til fem centimeter, avlerne før spørgsmålet, omplante børn med orkidé blomst stilk. Vi vil forsøge at besvare dette spørgsmål.

Sådan transplantere proces?

Før der iværksættes denne procedure, er det nødvendigt at forberede de nødvendige værktøjer og arbejdspladsen. Og et andet tip. Hvis spirer rødder stadig ganske små (mindre end 5 cm.), Denne procedure er bedre at udskyde til en anden gang, da den unge blomst lidt stærkere og samle kræfter.

Du skal bruge:

  • skarp saks eller saks;
  • egnet substrat;
  • evne til forandring;
  • Kanel eller aktivt kul;
  • gummihandsker;
  • alkohol til at rense værktøjet.

Adskillelse proces

Babe afskåret fra planten. Men det kan ikke være afskåret helt, du skal lade mindst én centimeter stilk. Forlade processen i tredive minutter til sin base er fordampet. Skive drys med kanel eller pulveriseret trækul.

Hvad skal jorden?

Du kan bruge færdiglavet struktur for orkideer, som kan købes i butikken eller gøre det selv. Hvis du bruger en pushdown jorden, så tjek for at se, om der barkstykker om en centimeter i diameter. Det bør ikke være i form af råd, som består af tørv og bark humus.

Fordele og ulemper ved spagnum

Nogle gange, avlere er interesseret i, hvordan at plante orkideer i spagnum børn. Men eksperter mener, at den jord, som består af stykker af bark (bøder), mere velegnet til dyrkning af børn, da det er ganske åndbart og fugt kapacitet. Ground gø længere end spagnum mos holder på fugten. Ved plantning i en ren mos, er det nødvendigt at vande hver dag og sørge for, at han ikke var for fugtigt.

Hvis du tilføjer den hakkede spagnum mos i jorden, som er sammensat af skorpen, skal det erindres, at en sådan struktur bliver mere kapacitet. Derfor, i tørre lokaler er det gunstigt for orkideer, og i et fugtigt miljø, kan det forårsage vandmætning af underlaget, og som en konsekvens - henfald af planterødder.

Hvordan at omplante orkidé børn derhjemme? landing

Mange kilder tyder rodnet processer orkideer ganske vanskeligt. For eksempel, pak dem med mos, tænker, at dette vil fremskynde dannelsen af rødder. Ønsker du at skuffe dig, behøver sådanne handlinger ikke garantere 100% af forankring. Desuden ses det, at hvis man ikke forstyrrer den naturlige proces, rødder spirer vises meget hurtigere, og børnene selv bliver stærkere og stærkere. I de vilde orkideer kæmper for overlevelse, så de er i stand til at tilpasse sig mange vanskelige forhold.

For landing brug for lidt beholder. Du kan bruge en engangs kop lavet af plastik. det er nødvendigt at foretage et par huller i bunden. Du kan også bruge en anden kapacitet, men det må nødvendigvis være af et transparent materiale.

Placer bægeret i færd med et sådant center som til roden kraven placeret på kanten af beholderen. Rødderne skal spredes jævnt over hele volumen. Holder hånden proces, fylde et glassubstrat. Hvis rødderne er placeret i den ikke helt, så fortvivl ikke - noget forfærdeligt vil ske, hvis de forbliver delvist på overfladen.

Det er vigtigt, at jorden er godt afgjort, men det bør ikke være tæt pakket så for ikke at beskadige de sarte rødder de unge planter. Bare tryk væggene i koppen, vil det være nok.

vanding

Unge orkidé kan ikke overleve uden vanding fem - syv dage, som en moden plante, som det har meget små, dårligt udviklede rødder, og bladene endnu ikke har oparbejdet en tilstrækkelig forsyning af vand og essentielle næringsstoffer. Men det deponerede vandes planten først efter fuldstændig tørring af substratet. Under alle omstændigheder ikke vande planten umiddelbart efter plantning. Første gang det afsatte vanding processen kan gøres på 2-3 dage efter plantning. I løbet af denne tid, skal du trække sår på skiver og minimerer risikoen for infektion penetration.

Hvordan at omplante orkidé børn uden rødder?

Det sker ret ofte, der dukkede op på anlægget proces, der normalt udvikler sig, vokser, nogle gange endda begyndt at blomstre på moderplanten og rødderne ikke vil give. Hvad skal man gøre i denne situation? Hvordan at omplante orkidé børn? Vi bliver nødt til at implantere dem i teplichke.

Cut saks behandle med moderplanten med en del af stilk. Hvis plante blomster, stængler bør fjernes. På bunden af soklen, fjern dækker skalaer, nedenunder, kan du se den begyndende rødder. Barken af denne proces, indtil anlægget kan ikke - han kan bare ikke få fugten på grund af manglen på rødder. I dette tilfælde har rødderne vokset ikke i cortex, ikke i mos og i luften. Kun det skal være fugtig og varm, næsten tropisk.

vi gør teplichku

Tag en lille plastik kop, i sin bund et par huller, for at fjerne overskydende fugt. Nederst, placere småsten eller ekspanderet ler, som vil gøre dit design mere stabil, sætte lidt fugtig mos. På toppen af bægeret (ca. 1,5 cm fra den øverste kant) lave to huller, som skal indsættes en støtte, som vil understøtte udvækst efeu på vægt.

Laid proces på denne støtte - det hænger i luften uden at røre overfladen af mos. Nogle gange, når bladene er store nok, kan du gøre uden støtte fra - proces vil blive afholdt i koppen dens blade. Ovenfra, på hele strukturen lys gennemsigtig plast flaske (1,5-2 liter), hvortil der var tidligere været nødvendigt at skære bunden. Således vil du have en vidunderlig Teplicka hvor at slå rod og spire orkidé. Hvis plastflaske ikke var nær, kan det erstatte plastikposen, hvor det er nødvendigt at foretage nogle huller (til luftcirkulation).

Put teplichku på lyse vindueskarmen og vente på rødderne. Når de når længden af syv centimeter, kan du repot planten i et substrat. At vide, hvordan at omplante orkidé børn, kan du også rode rosetter orkideer (uden rødder).

Som du kan se denne smukke reproduktion af anlægget - processen er ikke meget simpelt, men yderst vanedannende. Vi håber, at oplysningerne vil være nyttige for dig, og hvis det er nødvendigt, vil du være i stand til at forklare de mindre erfarne elskere af potteplanter som otsadit børn orkideer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.