Kunst og underholdningMusik

Hvad er programmet musik? Eksempler på programmet musik og bestemme

Musik, hvis indhold afslører nogle iboende i hans verbale program komponist, ofte poetisk - det er hvad programmet musik. Dette fænomen giver det specifikke funktioner, der adskiller den fra ikke-program, som afspejler stemninger, følelser, følelsesmæssige oplevelser på den person. Programmet kan være en afspejling af, hvad man vil fænomenet virkeligheden.

Konkrethed og syntese

Ideen er, at al musik i varierende grad i software, med mindre det er næsten umuligt at identificere nøjagtigt eventuelle emner eller begreber, der udløser visse følelser i lytteren. Disse evner har kun tale, mundtlig eller skriftlig. Derfor komponister ofte forsynet med deres arbejdsprogram, og dermed gøre en verbal eller litterært forudsætning arbejde i syntese med alle anvendte deres musikalske midler.

Den enhed litteratur og musik hjælper at disse to former for kunst er i stand til at vise udviklingen og væksten af billedet i tide. Forskellige former for kreative aktioner er blevet kombineret med de flere oldtiden, da kunsten blev født og udviklet i en syncretic form ved at kontakte de ritualer og beskæftigelse. I medierne var det meget begrænset, så alene og uden applikationer simpelthen ikke kunne eksistere.

afgrænsning

Gradvist husstand måde menneskeheden perfektioneret, kunsten blev mere raffineret, og en tendens til adskillelse af dets vigtigste slægter og arter. Virkeligheden blev beriget, og vise dette er opnået i alle sort, selvom syncretic kunst evigt forblive i ritualet, åndelige, vokale og instrumentale, dramatiske aspekter. Fælles aktioner af musik og ord, men bestemt af ansøgningen, også aldrig langt fra musikken ikke forlade.

Det kan være det navn, der giver programmet musik. Eksempler - i en samling klaverstykker af P. I. Chaykovskogo , "Børns Album", hvor hver brik er ikke kun "tale", men også "fortæller" title "Morning Prayer", "sygeplejerskens fortælling," "Sygdommen dukke" og alle de andre små værker. Det er hans egen kollektion for ældre børn "Seasons", hvor han tilføjede navnet Peter Ilyich og lyse poetisk motto. Komponisten tog sig om det konkrete indhold af musik, temaer og forklare hvad programmet musik og hvordan man udfører værket.

Musik Bøger Plus

Program musik for børn er særligt tydeligt, hvis produktet har et navn, og dække gulvet, hvilket er komponisten eller en forfatter, der inspirerede ham, som gjorde det Rimsky-Korsakov i symfoniske suite "Antar" baseret på historien Senkovsky eller Sviridov musik til historien af Pushkin " snestorm".

Ikke desto mindre er musikprogrammet er komplementære, ikke en præcis forklaring. Bare inspiration objekt den samme forfatter og komponist, og midlerne stadig anderledes.

Musik Minus litteratur

Hvis stykket kaldes "Trist sangen" (fx har Kalinnikova, Sviridov og mange andre komponister), definerer kun karakter af forestillingen, men ikke det specifikke indhold, temaer og varieret program og ekstra musik. Specifikt - en "tabt hund", "Likes", "Bedstefars ur" (som potikayut-forkæle, og så være sikker på at slå). Det er næsten alle program musik til børn, er det dybere og hurtigere forstået og bedre absorberes.

Det musikalske sprog ofte uddyber han software indhold gennem sin skildring: lyden kan efterligne fuglene synger ( "Zharovonok", "Cuckoo"), indsprøjtning spænding, sjov folkefester, messer støj ( "ekstraordinær hændelse", "Carnival", og den anden er sådan. kaldet zvukopis, hvilket også gør det klart, at et sådant program musik.

definition

Enhver udstyret med en verbal respons produkt nødvendigvis omfatter software elementer, der har en flerhed af arter. Hvad er programmet musik, kan det forstås selv lytter eller razuchivaya undersøgelser. De selv er designet til at udvikle de tekniske kapaciteter af musikeren som indsat og motion program kan ikke kun være fri, men selve musikken, men stadig ofte bære funktionerne i softwaren, og der er endda software absolut. Men hvis i instrumentale værker har en historie, og indholdet oplyses konsekvent, er det sikker på at programmere musik. Eksempler kan findes i den nationale folkemusik og klassiske kompositioner.

"tre søjler" og nationale funktioner i programmet

Også hjælpe til at forstå, hvad programmet musik, visse funktioner i programmet af genrer: sange ( "Polyushko", for eksempel), march rundt om mange forskellige genrer ( "marts i Chernomor" og "March of The Wooden Soldiers"), samt dans - folkemusik, klassisk, fantasy . Denne DB med en let hånd Kabalevsky, i musikken - de "tre søjler", der definerer genren tilhørsforhold.

De karakteristiske træk ved folkemusikken også normalt fungere som et stykke musik software, indstilling den overordnede vision, tempo, rytme kompositioner ( "Sabre Dance" Khachaturian, for eksempel "Two jøder ..." og "Gopak" Mussorgsky).

Landskab og plot software

Visning af en eller en serie af billeder, der gennem værkerne ikke ændres - også programmet musik. Eksempler på produkter kan findes overalt: "I felterne" Glier, "På klipper og fjorde" Grieg og så videre. Dette kan også omfatte billeder af begivenheder og kampe, musikalsk billede landskab og portræt.

Selv de samme litterære temaer komponister legemliggøre musikken på forskellige måder: f.eks "Romeo og Julie" af Shakespeare Tchaikovsky resulterede i Ouverturen, hvor den generaliserede softwaren og Berlioz - konsekvent. Og det, og en anden, selvfølgelig musikprogrammet. Navnet kan ofte betragtes som motivprogrammer, såsom "The Battle of hunnerne" Leaf på den eponyme fresco Kaulbach eller hans egne etuder "Runaround små dværge" og "skov støj". Nogle gange arbejder af skulptur, arkitektur, maleri hjælper til at forstå, hvad der er program musik, som er involveret i udvælgelsen af værktøjer til fint musikalsk billede.

konklusion

Software beriger musikken med nye udtryksformer, hjælper i jagten på nye arbejdsformer, differentierende genrer. Hvis komponisten refererer til programmet i dets sammensætning, det bringer sine lyttere med virkeligheden i livet inspirerer, fremmer forståelsen af dybe åndelige principper. Men hvis softwaren er fremherskende i de andre mål, opfattelsen af musik er markant reduceret, dvs. lytteren brug for nogle plads til deres egen kreative opfattelse.

Derfor er mange komponister fra programmet forsøgte at afvise (inklusive Mahler, Tjajkovskij, Shtruaus og andre), men på trods af dette, fuldt ikke- program musik, ingen af dem virkede ikke. Den enhed af musik og specificitet dens indhold er aldrig absolut og uløselig. Jo mere generaliseret optaget indhold, jo bedre for lytteren. Hvad er programmet musik - det bliver klart ved den mindste slag af musikalsk tanke: at have ører, så at sige, hør, til trods for, at selv en enkelt definition og en fælles forståelse af dette fænomen i musik blandt musik-teoretikere endnu ikke er dukket op.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.