LovStat og lov

Evenk selvstyrende Område: hovedstaden, tid, byen

Evenkia - en gammel og mystiske land. Hans historie er en del af historien om Sibirien, som har sin oprindelse mange århundreder siden. Hvad er bemærkelsesværdigt Evenk selvstyrende område?

geografiske placering

Evenk selvstyrende området - territorial og administrativ enhed i Den Russiske Føderation. Han er medlem af Krasnoyarsk Territory. Det ligger i det østlige Sibirien. Omkranset Irkutsk-regionen Republic Saha (Iakutiia) med Taimyrsky (Yamal Nenetski) selvstyrende region. Dette område dækker et areal på 770 tusind sq. M. km. 18.000 - så mange mennesker bebor Evenki selvstyrende område. Kapital - urban landsby Tour. Ud over sin administrative område er opdelt i 3 områder - Baikit, Ilimpiysky, Tungussko-Chui - og 22 administrationer landdistrikter.

Blandt alle de områder i Den Russiske Føderation, på hvis område Sibirien, Evenkia autonome distrikt har den ufordelagtige geografiske placering. Det indtager midten af Midtsibiriske højslette. Det højeste punkt i amtet - Stone Mountain højde 1701 m Der er meget forskellige klimazoner samt Evenk selvstyrende område er væsentligt strakte sig fra nord til syd, 1500 km .. Klimaet er kontinentalt. Juli temperatur - op til 38 ° C, om vinteren - til -67 ° C Hovedparten af Evenkia refererer til langt nord for Rusland. Det menes, at dette er en af de mest ugunstige og ekstreme steder at bo i Rusland.

integralt

April 17, 2005 afholdt en folkeafstemning, som resulterede i Evenk autonome distrikt fusioneret med Krasnoyarsk Territory. Den 1. januar 2007 modtog han en ny status. Siden den tid, blev han en kommune af Krasnoyarsk Territory. Ophørt med at eksistere og Tajmyrsky (Nenets) District. Han, ligesom Evenki selvstyrende område, har allieret sig med den Krasnoyarsk Territory.

ressourcer

De vigtigste ressourcer i denne del af Siberia kulbrinter - olie og gas. Regionen er også rig på guld, diamanter, grafit, kul, phosphat råmateriale og platin. Lovende er forekomster af sjældne og ikke-jernholdige metaller. Der er reserver af ædelstene, kobber-nikkel og jernmalm.

Flora

Evenkia - det smukkeste sted i vores land, men for mange er det stadig utilgængelige og uudforsket som rummet. Alt sagen i de barske klimatiske forhold og afsides fra de store byer. Derfor er den sjældne turist vover at besøge Evenki selvstyrende område. Billeder taget rejsende, giver os mulighed for i det mindste fra den opfattelse af karakteren af denne region. Store områder besat af den arktiske is, men der er tundra, taiga og bjergskove. Der er mange søer, næsten alle af dem af glacial oprindelse: søen Vivi, Essey, Agatha, Dyupkun. Omkring en fjerdedel af det område af distriktet er beliggende inden for polarcirklen, der er permafrost. Resten af vegetationen består af skove. I syd er det gran og cedertræ, mod nord, bliver de erstattet af lærk skov. På skråninger - tundra af mos og lav. På det område af Evenkia to reserver - Putoransky og Tunguska.

fauna

Vanskelige klimatiske forhold alligevel tillade vedvarende beboere at engagere sig i fiskeri. Det er hjemsted for zobel, hermelin, sort og sølv ræv. De er produceret for skind i pelsen handel. I vandet i en masse fisk i skoven - vilde rensdyr i skovene - andre dyr. Her kan du møde brune bjørn, sibiriske og arktiske ulv, egern, mink, los, bisamrotte, ræv hvid.

befolkning

Omkring 18 tusind mennesker nu bebor denne region. Hovedstaden i hans - Tour landsby. Evenk selvstyrende område har en meget lav befolkningstæthed - omkring 0,03 personer pr 1 kvadratkilometer. km. Den officielt registrerede arbejdsløshed er lav - omkring 4%. Erhvervsaktive befolkning - 9000, hvilket er omkring 1/3 af alle beboere. Arbejdsdagen aldersrelateret 62%, over denne alder - 12%, under - 26%. Evenkia kvinder mere end mænd: 53% vs. 47 hovedparten af befolkningen bor i landdistrikterne - 71%, bybefolkningens - 29%. Den etniske sammensætning af Evenkia følgende:

 • Russisk - 60%,
 • evenki- 21%
 • Jakutere - 5%
 • Evens - 4,5%.
 • Ukrainsk 3%
 • andre - 6,5%.

økonomi

Hovedparten af hele Evenkiya industri, mere end 97%, er 3 kategorier:

 • brændstof,
 • elektricitet,
 • mad.

Brændstof industri viser produktion af olie og gas. Her fem fundet marker med reserver af disse ressourcer. Deres samlede beløb anslås til 1,1 milliarder tons mest store virksomheder - .. Af "NK" Yukos "JSC" Krasnoyarskgazprom "JSC" Yeniseineftegaz "samlet andel af brændstof industrien er over 50% i økonomien.

El-kompleks indtager 25% af amtets økonomi. Power generere energi ved hjælp af dieselolie. Den største af dem - den stat, Unitary Enterprise "Varanavaenergo" OGUP "Ilimpiyskie magt," SUE "Baikit regional produktion foretagende i den offentlige nytte".

I den industrielle produktion af Evenkia fødevareindustrien optager næsten 20%. Det er for det meste beskæftiger sig med produktion af bagværk.

I mere udviklede selv landbrug og skovbrug, og trapping. Der er en udbredt rensdyravlen, jagt, svine- og malkekvæg.

historie

Evenki mennesker fordums bebor disse steder tidligere besatte store dele af Sibirien - på Ob-floden i vest til Okhotsk havet i øst, fra Arktis til Angara. Hvordan kunne de på et forholdsvis beskedent antal kolonisere sådanne områder i Sibirien? Sagen er, at rensdyravlen, fiskeri og jagt Evenki, førte en nomadisk liv. Ud over dette træk ved mobiliteten for den nordlige del af dette folk var en nem tilpasning til de nye livsvilkår og en anderledes klima. Men de har tilpasset sig en anden måde at leve på og økonomi.

Historien om dette sted som det administrative distrikt går tilbage til 1930. Så begyndte den sovjetiske regering til at danne en national distrikt. Hovedformålet var at mestre disse områder, for at bekæmpe analfabetisme fjernt oprindelige folk, sætte gang i økonomien og kulturen i den lokale befolkning. Senere historikere har bemærket denne periode som en skarp ændring i status af provinsen. Lokale beboere i den semi-feudale bagland transporteret til den æra af industrialisering.

Nord udvikling begyndte med opførelsen af Torino kultbazy. Evenki, som blot kunne styre et rensdyr slæde og finde dyrene i deres fodspor, har lært at dyrke hvede, kartofler, grøntsager, kunne være engageret i husdyrbrug. Selvfølgelig er det er en præstation af sovjetiske pionerer, der bragte til dette område af viden og erfaring. I 1927, det første hospital i Evenkia blev grundskole bygget. Vi begyndte at udføre certificering af befolkningen. Og allerede i 1930 indførte obligatorisk grundskoleundervisning for folket. Samtidig begyndte de at arrangere godt kvarter. Der var træ fortove, omkring Tours administration rejst en firkantet, plantede sine træer. I 1938 var der et postkontor. I 1968 første gang så jeg helikopteren Evenki selvstyrende område.

Tiden ændret sig nu, men stadig svært at forestille sig livet for disse steder uden flytrafik. Den vigtigste funktion - en kæmpe afstand af bopladser fra hinanden. Gennem luften og nu levere mad, materielle goder, passagerer, skifteholdsarbejdere og jægere, kommunikationen med hyrder.

I 1933 blev den første avis offentliggjorde i Evenkia. Vi udskriver det med stort besvær, i mangel af elektricitet hjul skrivemaskine spundet manuelt Redaktion "Evenk". Så indbyggerne i Evenkia begyndte at modtage nyheder fra siderne i den trykte udgave.

Stille fredeligt liv brød 1941. Så forsvare fædrelandet til fronten fra 1816 mennesker, er den femte af befolkningen i disse år. 306 indbyggere vendte ikke tilbage fra slagmarkerne. Efter krigen her alle sammen genopbygge landets økonomi. Russisk, Evenk og andre nationaliteter arbejdede i kollektivbrug, der beskæftiger sig med rensdyr avl, dyrehold, jagt, fiskeri, jagt og handel med skind. Rådet Personalepolitik hælder til de lokale menneskelige ressourcer.

I 1950, de fleste af de ledende stillinger besat af indfødte i Evenkia. Siden 1970 aktivt udført forskning rettet mod at finde mineraler. Samtidig hurtigt bygge huse hænderne på geologer og olieindustrien arbejdere. Siden 1968 et nyt niveau af ud kultur. For den lokale befolkning i stigende grad begyndte at vende den sovjetiske biograf. I 1975 var der et tv og Evenkia. Sammenbruddet af Sovjetunionen påvirkede livet i bydelen. Alle samordnet industri begyndte at falde fra hinanden.

køkken

Enhver nation har sin egen nationale retter, som kan fortælle en masse om historien om området og befolkningen. Evenki har længe været engageret i fiskeri og jagt. de normalt udvindes som fisk og vildt, som det var nødvendigt for mad. Kun en lille del tilbage til fremtidig brug. Nu Evenk retter retter fremstillet af vildt, bjørn kød, fisk. Her er nogle populære traditionelle retter af nationale køkken:

 • Tyhemin. Denne fiskesuppe, som er forberedt med kaviar. Hun gned indtil glat, tilsæt derefter kogende vand, sat tilbage strimlet fisk, salt og krydderier.
 • Jukola Evenki. Dette er en traditionel ret af røget fisk. For at gøre det, skal du fjerne hoved og rygrad, rensning. Derefter skæres i lange tynde lag af fisk, gør indsnit på indersiden. Derefter røget ved ilden under den lukkede baldakin, og derefter tørret i solen endnu. Spis sådanne fisk, skyllet ned med te.
 • Tørret gås. For at forberede tage kroppen af den vilde gås, plukkede, rensede, de fjernede hud og store knogler. Så lavede nedskæringer på brystet og strakt på en særlig baldakin blæst på plads. Dette kød vinter og anvendes til at fremstille supper og retter.
 • Stegt bjørn kød. Kødet skæres i små flade stykker med lag af fedt. Stegt i en gryde, tilsæt derefter løg og kartofler. Serveres varm.
 • Korczak. Denne ret er lavet af rensdyr mælk. Det er meget fedt, så godt afkølet piskes til en tyk skum. Korczak besluttede at spise med scones med te.

Det mest interessante

 • Område Evenkia er sammenlignelig med det område af lande som Tyrkiet og Chile.
 • Geografisk centrum af Rusland - Lake Vivi, eller rettere sydøstlige kyst. Denne status er opnået efter Sovjetunionens sammenbrud, når grænserne har ændret sig og nye koordinater blev etableret. De identificerede akademiker Peter Bakut. August 27, 1992, er at etablere et monument højde på 7 m.
 • Absolut kold punkt i Krasnoyarsk region - Tembenchi floden, vintertemperaturer her - til minus 70 ° C.
 • 1908 på disse områder faldt til Tunguska meteorit.
 • Amazing emne - Evenki selvstyrende område. Byer ingen ikke her. Kun 1 lille by - Tur af kapitalen, den anden - en lille bygd på landet: cykler, hurtig, Kuyumba, Miryuga, Osharova, Poligus, Suromay, Surinda, Kislokan, Nidym, Uchami, Vanavara og andre.
 • Time Evenkiya - Krasnoiarskii: kendetegnet ved 7 timer fra UTC og 4 timer fra Moskva.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.