FormationVidenskab

De kontinenter i jorden

Kontinenter kaldes store dele af jordskorpen, hvoraf de fleste stiger over niveauet af havene. Deres grundlag er den kontinentale skorpe. Hvor mange kontinenter på Jorden? Der er seks: Afrika, Eurasien, Sydamerika, Antarktis, Australien, Nordamerika. De er alle placeret i forskellige dele af verden. Det samlede areal er besat af kontinenterne på Jorden, - 29,1% af området af planeten, der er 148.647.000 km². Disse omfatter øerne, som er placeret i nærheden.

Eurasien

Eurasien har en større volumen og masse end de andre kontinenter på kloden. Det vaskes fire oceaner: den nordlige side - Arktis, mod syd - indisk, fra øst - Stillehavet, og fra vest - Atlanterhavet. Continent er i nordlige halvkugle omkring midten af 9 °. d. og 169 ° h. d., men en del heraf (fortrinsvis Islands) henviser til den sydlige halvkugle, og hovedparten er beliggende i den østlige halvkugle. Og kun den ekstreme del af øst og vest er i den vestlige halvkugle. Eurasiske længde fra grænsen til den sydlige del af 8 tusind. Km, og fra vest mod øst er lig med 16 tusind. Km. Dens område - ≈ 54 millioner kvadratkilometer, hvilket er mere end en tredjedel af hele området af Jordens jord .. Øen kontinent - omkring 2,75 millioner kvadratkilometer .. Kontinentet er i to dele af verden: Asien og Europa, grænsen er mellem dem udføre konventionelt.

På den nordlige del af kontinentet går langt ud over polarcirklen. I vest, ved sit udgangspunkt er Kap Roca, fra øst - Cape Dezhnev.

Sydamerika

De fleste af Sydamerika er beliggende i de sydlige og vestlige halvkugle, men en lille del af det er på den nordlige halvkugle. På den vestlige side af kontinentet vaskes af farvandene i Stillehavet og Atlanterhavet - fra øst. I nord, grænsen til Nordamerika gennem det Caribiske Hav og Panamatangen. Strukturen af fastlandet også hverve de forskellige øer.

Et kontinent, der er mere fugtigt end resten af kontinenterne på Jorden. Samlet del - 17,850,568 kvadratkilometer, det samlede areal af bassinet af floderne Parana, Orinoco og Amazon er lig med 9,583,000 kvadratkilometer. Også i Sydamerika, det er den højeste i verden, Angel Falls, Iguazu Falls - den mest kraftfulde, den højest beliggende sejlbare sø Titicaca og mange andre søer og vandfald.

Nordamerika

Nordamerika er beliggende i den nordlige del af den vestlige halvkugle af vores planet, er det vaskes af fire oceaner og flere hav. I syd er det adskilt fra Sydamerika, Panamatangen, og på den vestlige side, er det delt Eurasien Beringstrædet. For Nordamerika rangeret samt mange øer i Aleuterne, Vancouver, Grønland osv Uden det område af øerne af kontinentet er lig med 20,4 millioner kvadratkilometer. Km, og fra øerne er cirka 24,2 millioner kvadratkilometer. Km.

Afrika

Afrika er det andet kontinent område på vores planet. Dens nordkyst vaskes ved Middelhavet, den nordøstlige del - den røde, de østlige og sydlige kyster - Det Indiske Ocean og den vestlige - Atlanterhavet. Det er det eneste kontinent, hvis længde begynder med en subtropisk zone af den nordlige og sydlige subtropiske op. Den krydser mere end ét klimazone, samt Ækvator. Ud til kysten af kontinentet, der var ingen steder at naturlig klimaregulering på grund af fraværet af gletsjere, bjerge og vandførende sedimenter utilstrækkelig vanding. Afrika tørrere end resten af kontinenterne på Jorden.

Antarktis

Kontinentet er beliggende i det ekstreme syd af kloden. Dens centrale punkt ligger ca på den geografiske sydpol. Mainland grænser op til Sydhavet på alle sider. Det er næsten ikke befolkningen, på grund af barske klimatiske forhold. Antarktis er meget koldere end de andre kontinenter på Jorden. Dens område, et område på 14 millioner kvadratkilometer. Kilometer, er helt dækket med is og sne.

Australien

Australien ligger i de sydlige og østlige halvkugle. Dens nordlige og østlige kyster vaskes af farvandene i havene i Stillehavet, og mod syd og vest - det Indiske Ocean. Mainland område - 7,6 millioner kvadratkilometer .. Omkring det er øer som Tasmanien og Ny Guinea.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.