Af teknologiElektronik

Crossover til højttalere - hvad er det og hvorfor er

Når du installerer et moderne stereoanlæg i bilens ejer har til at vælge den rigtige crossover. Dette valg er ganske enkel, hvis du kender og forstår, hvad der er, og hvad er hensigten, og som en del af et system af denne enhed vil fungere. Så lad os se, hvad crossover til højttalerne.

Kendetegn, formål

Crossover - er særligt udstyr leveret højttalersystem, den vigtigste funktion er at fremstille det ønskede frekvensbånd for hver højttaler. Som det er kendt, alle højttalersystemer konstrueret til et bestemt udvalg af driftsfrekvenser. udgangssignal, tilføres til en søjle af området kan føre til en fordrejning af lyd. Så hvis du ansøge om en højttaler frekvens for lavt for ham, så lydbilledet bliver forvrænget. Hvis frekvensen er for høj, så ejeren af systemet vil være i stand til at stå over for ikke blot en forvrænget lyd, men med den fejlslagne high-dynamo. Sidste simpelthen ikke være i stand til at opretholde en sådan driftsform.

Under normale omstændigheder, funktionen af højfrekvente højttalere - afspille lyd kun ved høje frekvenser. Lavfrekvente akustiske systemer fungerer separat. Undertiden endog etableret i forskellige dele af kabinen. Det samme er tilfældet med de gennemsnitlige frekvens lyde. De fodres kun til højttaleren, udestående mid-range frekvenser.

Derfor, for afspilning af musiknumre i din bil af høj kvalitet skal tildeles bestemte frekvenser og tjene dem strengt til bestemte højttalere. Med henblik herpå og behov for crossover akustik.

Hvordan

udformning af anordningen er ganske enkel. Denne to frekvens filter fungerer som følger. Når således frekvensadskillelsen på 1000 Hz, et af de to filtre vil afsætte frekvenser under dette tal. Det andet filter vil arbejde med frekvensbåndet over mærket. Filtre har deres egne navne. Low-pass er designet til at arbejde med lave frekvenser op til 1000 Hz. High-pass processer kun frekvenser i området over 1000 Hz.

Ifølge dette princip fungerer tovejs-enhed. Men i dagens marked, der er tre-vejs delefilter. Den væsentligste forskel her - er et andet filter, der kan håndtere mellemstore frekvenser i området fra 600 Hz til 1000 Hz.

Mere filtrering af de audio frekvenskanaler og fodre dem til de tilsvarende højttalere disse frekvenser fører til en bedre lyd i køretøjet.

Tekniske funktioner delefiltre

De fleste moderne enheder er spoler og kondensatorer. værdi produkter dannet afhængigt af antallet og kvaliteten af fremstilling af disse elementer.

Hvorfor kondensatoren og spolen del af crossover til højttalerne? Dette er den mest simple raket dele. De billigt stand til at håndtere forskellige frekvenser. Kondensatoren kan tildele og behandle høj frekvens, mens spolen fungerer ved lave frekvenser. Producenter kompetent bruge disse egenskaber, ud strukturelt enkel, men effektiv indretning.

Antallet af reaktive komponenter påvirker kapaciteten af filtre: 1 - Brug et enkelt element, 2 - de to elementer. Afhængig af antallet af reaktive komponenter samt crossover kredsløbssystem den filtrerer på forskellige frekvenser, der ikke er egnet til bestemte kanaler. Det kan antages: jo mere kredsløbet er reaktive elementer vil bedre overkrydsninger højttaler filtrere signalet. filtrering ordninger har visse karakteristika. Denne såkaldte "hældning af recessionen." Med andre ord, er det følsomhed. Afhængig af "stejlhed af recession", kan alle produkter på markedet opdeles i den første model, den anden, tredje og fjerde klasse.

Aktiv og passiv udstyr

Passiv overgang til akustikken - det er den mest almindelige løsning. Han kunne ofte findes på markedet i dag. Som navnet antyder, til denne enhed ikke behøver en ekstra strømforsyning. Derfor vil ejeren af køretøjet være meget hurtigere og lettere at udføre installationen af lydudstyr. Ulempen ved denne gruppe af enheder, enkelhed er ikke altid en garanti for kvalitet.

På grund af det passive kredsløb system tager en del af energien til driften af filteret. Samtidig de reaktive komponenter ændre faseforskydning. Dette er naturligvis ikke det mest alvorlige ulempe. Det gør dog ikke slå ud så tynd som muligt at udføre udligning. Denne mangel har ingen aktive crossover. Faktum er, at på trods af en mere kompleks konstruktion, er audio frekvens flow i dem meget bedre filtreret. På grund af tilstedeværelsen i kredsløbet er ikke kun flere spoler og kondensatorer, men halvledere, udviklere skabe høj kvalitet enheder med mere kompakte dimensioner. Aktiv crossover findes sjældent i et separat modul. Men under alle forstærker har sådanne aktive filtre.

Sådan konfigureres enheden korrekt?

For at få den højeste kvalitet lyd i din bil, skal du vælge den rigtige frekvens, hvor alle de overskydende vil blive skåret. I tilfælde af aktive enheder på tre bands, du har brug for at finde de to cut-off punkt. Den første flade mark i området mellem de lave og mellemfrekvenser. Den anden - forskellen mellem den midterste og høj frekvens.

Hvordan til at beregne dine egne hænder?

crossover beregning for akustikken - det er en vigtig proces. Men ingen producent ikke kunne producere den perfekte lydsystem, der ville være i stand til at gengive lyd af høj kvalitet i et andet. For lav frekvens anvender subwoofere. mid-range højttalere bruges til mediet. Men når hele komplekset vil lyde, kan det medføre en vis forvirring. Det er derfor, der er en crossover i akustik - til en bestemt højttaler var kun et signal om en bestemt frekvens. For bipolar system eller enhver anden kanal til den første forstærker enheden er tilsluttet, signalet dividere. Dette er filteret. Inkluderet med højttalerne allerede har passive delefiltre, som er fremstillet og designet af producenterne.

Men hvad nu, hvis du ønsker at dele frekvensen af lyden på et andet princip? Du behøver ikke at manuelt tælle noget - i vores højteknologiske tid til selv de mest simple operationer dér software. Så for disse beregninger er der et program, for eksempel Crossover Elements Lommeregner.

Det første trin i programmet administreres modstandsværdi LF og RF-højttalere, som ofte er 4 ohm. Endvidere injiceret frekvens, at instrumentet skal adskilles. Umiddelbart introducere og orden crossover. Tryk derefter på knappen og vent til programmet vil medføre. Som et resultat, vil den vende tilbage et diagram, der viser de nødvendige kondensatorer og spoler til inputparametre.

Vælg funktioner

Markedet byder på en række enheder, der varierer i kvalitet, omkostninger, leverandør-specifik. Vælg en crossover til højttalerne er ikke nemt - du kan ikke bare gå ud og købe noget, som du kunne lide. Valget er lavet af bestemte højttalere. Forestille sig, at man subwoofer udgange en lav frekvens i området på 18 til 200 Hz gengiver mellemtone frekvenser fra 200 til 1000 Hz og den høje - lige fra 1000 til 16000 Hz. I denne forstærker har ingen indbygget filter og gengive frekvenser i området fra 18 til 20.000 Hz. I dette særlige tilfælde, skal det trevejs crossover, der er i stand til at gennemføre filtrering i disse intervaller.

Også, når du vælger være opmærksom på antallet af bands. En anden vigtig parameter - frekvensområde. Vær sikker på at tage hensyn til båndbredde. Flerlags indretninger med høj følsomhed, kan forbedre lydkvaliteten.

konklusion

Så fandt vi, at en crossover er, og hvilken funktion det opfylder. Som du kan se, det er en ganske vigtig element i bilens lydsystem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.