HobbyFotografier

Bajonet - hvad er det? Nikon F-mount

Bajonet - er det videnskabelige navn af linsen holder til foto og videoudstyr. Det kan være et fastgørelsessystem eller en særlig forsamling, som kameraet er monteret på linsen. Førende virksomheder, der producerer kameraer, har udviklet deres egne standarder for inventar, så ofte bajonet af en virksomhed er uforenelig med den anden. Men der er et standardiseret system og yderligere enheder (f.eks adapter-bajonet) til installation optik fra forskellige firmaer. De mest almindelige typer af bajonetter: Nikon F, Canon EF og Sony E.

F bajonet af "Nikon"

Med udviklingen af fotografering, blev det klart, at de nominelle optik, tæt forbundet til huset enhed, ude af stand til at opfylde de kreative ideer hos fagfolk. Løsningen blev fundet i brugen af udskiftelige objektiver. Virksomheden Nikon er blevet en af de første til at introducere den standard fiksering af aftagelige linser. Bajonet type indført i 1959, virksomheden "Nikon" er en bajonet løsbar forbindelse bruges til at forbinde et 35mm kamera (kroppen) og objektivet.

Linser med originale system F-bajonet udbredt til 1977, er endnu ikke optrådt forenelig med elementet type AI. Selv moderne objektiver Nikon kan bruges med den type enhed F og fungere fint med ældre kameraer, selvom installationen kan kræve mindre mekaniske forbedringer.

virkemåde

Bajonet - det er en simpel anordning. For at forbinde objektivet til kameraet type F, er det nødvendigt manuelt at justere projektorlinsen med slyngtråd målesystem, som er blevet fikseret på plads f / 5,6 membran. Senere linserne af denne type har også kaldet pre-AI og ikke-AI.

kompatibilitet

Linser Nikon F-bajonet-typen arbejde fint med alle moderne kameraer Nikon vælge mindst manuelt eksponering, især hvis ændre dem for kompatibilitet med mount AI. I dette tilfælde driftstilstande blænde prioritet vil afhænge af kameramodellen. Matrix lysmåling kræver en særlig opgradering mount, så det normalt ikke arbejde med disse objektiver, selv om de er færdige op til den standard AI.

design funktioner

Allerede da linserne er udstyret med Nikon F-bajonetfatning systemet, har virksomheden brugt den mekanisme for automatisk membran. Det vil sige, denne del er konstant åben, når du flytter fokus og er kun lukket et øjeblik, før tidspunktet for fotografering. Med dette billede i søgeren ikke mørkere og ikke hindrer vejledning, selv om blænderingen er oversat til lukket position. Strukturelt er denne realiseret i form af en løftestang indbygget i kameraet reden, som stiger ned før et billede. Linsen frigives en anden arm, som under fjedertryk lukker membranen vinger.

Nikon bajonet type AI

AI (automatisk indeksering) - en forbedret udgave af den første Nikon F - blev foreslået i 1977. Fans produkt "Nikon" venter på en opdateret system giver mulighed for udskiftelige objektiver hurtigere. Nogle gange et mesterværk af middelmådige billeder adskiller et par sekunder tabt, spildt på linsen udskiftning. Og fotogigant indført en ny linse mount. Denne strømlinede design, der får lov at sætte linsen med den ene hånd bevægelse, og ikke spilde tid på at komme ind blænderingen i indekset segmentet.

Ved anvendelse på moderne kameraer AI-objektiver kan fungere i tilstande såsom manuel (M) og åbningen prioritet (A) at overvåge eksponering prik eller centreret. Nogle kameraer kan også anvendes Matrix-lysmåling.

Linser gamle type (F) er meget let at modificere ydeevne ved at forøge AI, hvilken armen rører en bajonet kammer kommunikerer positionen af membranen ring.

innovationer

Det var forventet, at den vigtigste nyskabelse er etableringen af mekaniske løftestænger at der skal tages kammer brændvidden af linsen. Eksperter foreslog, at den nye "Nikon" kamera eller anden måde vil bruge disse oplysninger. Men den opgraderede mount påvirkes ikke. Designerne gik den anden vej: de moderne objektiver sende oplysningerne elektronisk. Denne metode viste sig at være langt billigere og mere pålidelige. AI-objektiver er nu solgt for næsten ingenting, selv om de er lidt ringere end moderne AI-S (for eksempel de ikke har den hurtige program).

Sovjetiske og ukrainsk kamera og objektiver

På det område af Sovjetunionen og Ukraine på 35 mm kameraer og objektiver, der er kompatible med Nikon AI, udgivet Kiev fabrik "Arsenal". Blandt kameraerne var som følger:

 • "Kiev-17";
 • "Kiev-20";
 • "Kiev-19";
 • "Kiev-19M";
 • Lineal Arsat linser.

Bajonettypen Nikon AI-s

Dette er den næste fase i udviklingen af flytbare linser. En sådan indretning er i brug i dag. Af AI er det let at støbt på en specifik halsudskæring i bajonet rådighed på forkromet ring skala dybdeskarphed (i AI sort overflade) påført orangefarvet maling markerer minimale åbning.

Brev «S» angiver, at lineære lukning membran påvirker udbøjning af membranen-indikator håndtaget til bajonet. På grund af innovation i kamrene autofokus præcision blænde målingen væsentligt forøget. denne forbedring er ikke vigtigt for modeller med manuel styring.

Kompatibilitet med tidligere typer

 • Alle AI-S-objektiver, der er kompatible med AI-objektiver.
 • Alle AF, AF-I og AF-S-objektiver er også kompatible med bajonet AI-S.
 • Alle AI-S-objektiver arbejde på "SLR» Nikon mindst i manuel tilstand.
 • De fleste SLR "Nikon", herunder digital, kan fungere i blænde prioritet tilstand, foruden en række amatør niveau enheder.

Før du planlægger at købe, læse brugsanvisningen i kameraet, der leveres altid oplysninger om den støtte af specifikke typer af linser.

Bajonettypen P

Denne hybrid standard blev introduceret i 1988 specielt til håndholdte teleobjektiver at Nikon skulle holde positionen, indtil lang fokus AF-objektiver opnår ikke massefordeling. På det tidspunkt, den bedste "avtofokusnikami" model med parametre var 300 mm f / 2-August.

Nikon linse udgivet bit typen P. Blandt dem 500mm f / 4 P (1988); 1200-1700 mm f / 5,6-8,0 P ED; 45mm f / 2,8 s

Linser er manuel type P AI-S tilsat adskillige elektroniske kontakter bajonet AF. Denne fremgangsmåde gjorde det muligt at bruge matrix målemetode, som netop har optrådt på autofokus-kameraer.

Bajonet-typen AF

Nikon linsen autofokus AF (undtagen AF-I og AF-S) induceret i skarphed på grund af rotation af motoren i kammeret ledes gennem en særlig mekanisme i den aftagelige linse. Fotografer sådan mekanisme kaldet "skruetrækker". Nu er dette system ser primitiv sammenlignet med Canon autofokus-system, men en sådan konstruktion er tilladt tilbage i 1980 for at opretholde fuld kompatibilitet med neavtofokusnymi linser. Alle autofokus indretning (herunder AI-S) fungerer perfekt til neavtofokusnyh kamre. Dog enheder, der ikke understøtter AI, stadig behov for yderligere udvikling.

Bajonettypen AF-N

AF-udpegning af N blev først indført for at skelne objektiver AF-gamle serie fra den nyere. Efter udgivelsen af den første "Nikon» AF-objektiver besluttede jeg, at have sådan en brugervenlig teknologi, vil ingen andre tage billeder i manuel tilstand. Derfor blev de første AF-objektiver udstyret med tynd ubehageligt manuel fokusering ring, som brug var næsten umuligt. Men det viste sig, at fotografer foretrækker den gode gamle brede gummieret fokusring. Derfor ingeniører vendte dem tilbage til autofokusobjektiver og kalder nye ændringer af AF-N. Moderne linser er udstyret med komfortable fokusring, så AF-N notation for dem ikke længere bliver brugt.

Bajonettypen AF-D

Linser i denne kategori i henhold til "intelligens" i kameraet afstand, hvor de er fokuseret. Teoretisk i særlige situationer, bør det hjælpe systemet matrix lysmåling at bestemme eksponeringen mere nøjagtigt, især ved brug af blitz. Men i praksis, bajonet AF-D har mere markedsføring værdi end praktisk. Endvidere kan AF-D tilstedeværelse endog forårsage en forkert bestemmelse af eksponering, når blitzen og matricen (film) er i forskellige afstande fra individet.

fokus hastighed har intet at gøre med tilstedeværelsen eller fraværet af støtte AF-D objektivfatningen. Det er bare flere nye objektiver, så de fungerer hurtigere end deres forgængere. Alle AF-D-objektiver samt AF og AI-S, arbejde bøde på neavtofokusnyh kamre.

Canon EF

Bajonet - det er ikke eksklusiv for selskabet begrebet "Nikon". Andre virksomheder har også udviklet deres eget system for udskifteligt objektiv mount. Den evige rival - firmaet Canon - også berømt for tankevækkende typer mount strukturer. På det tidspunkt, hvor Nikon forfremmet systemet AI-S, «Canon» præsenterede en fremragende linse mount EF.

Canon bajonet optrådte for første gang på et EOS-kamera 650 i 1987, da selskabet lancerede en serie autofokus SLR kamera. Dette element er forskellig fra kolleger, især tilstedeværelsen af elektriske kontakter, hvor linsen i det transmitterede forvaltning. I EF montere mekaniske iris kontrol, AF-drev og nogle andre egenskaber opgivet. Langt senere, en lignende version kontrol anvendes i Olympus Four-Thirds systemet.

Canon EF-S

EF-S mulighed giver en kort længde fra bagenden af linsen til billedsensoren. Det er delvis forenelig med EF standard som linser EF-fatning kan anvendes i celler med bajonet EF og EF-S.

Bayonet E Sony-virksomheder

E-mount er et mærke vedhæftet fil "Sony" for udviklingen af objektiver til mirrorless kameraer Alpha NEX-serien kameraer og NXCAM. Dette er en forholdsvis ny udvikling, som blev indført i 2010 og gennemført for første gang i en Sony α række produkter (NEX-3 kameraer, -5). Et træk ved den bajonetforbindelsessystem E er desyatikontaktny digital interface.

Bajonet med indekset "E" anvendes i mirrorless kompaktkamerah udstyret med matricer, enestående billedkvalitet på niveau med "SLR". Samtidig SLR kamera "Sony" en bajonet ingeniører bruger til bedste udskiftelige linsesystem halvgennemsigtige spejle. De to systemer er forskellige i størrelse flangen foruden nogle design features. Denne afstand fra brændplanet (matrix) til enden af linsen. I SLR kameraer og linse-array opdeler spejlet, så der opnås en stor arbejdsafstand, øger den fysiske størrelse udskifteligt objektiv. For bajonet enheder E spejl ikke er påkrævet, så linsen er meget lettere og mere kompakt.

Kompatibilitet med produkter fra andre producenter

Til overraskelse for de japanske designere fulgte ikke sin egen vej, og valgte en strategi for åbenhed. Funktioner i denne udvikling, som Sony E bajonet, gør det muligt at producere specialiserede adaptere, der forbinder linsen med næsten alle moderne inventar fra følgende selskaber:

 • PENTAX;
 • olympus;
 • nikon;
 • Leica;
 • Hasselblad;
 • Exakta;
 • Minolta AF;
 • Canon EF;
 • contarex;
 • Contax;
 • Rollei;
 • Micro 4: 3;
 • Gevindforsynet T-mount, type C, M39 × 1, M42 × 1 og andre.

I 2011 åbnede virksomheden en bestemt enhed, såsom Sony linse mount, som gør det muligt tredjeparts virksomheder til at producere deres egne linser under den japanske kamera.

konklusion

Ved første øjekast, objektivfatningen ikke er teknisk kompliceret konstruktion. Men enheden udfører, flere vigtige funktioner. Det giver dig mulighed for at ændre de typer af linser afhængigt af opgaver, der udføres, og det smarte design, jo hurtigere og mere bekvemt er en erstatning optik. Den anden vigtige opgave - overførsel af digital information i moderne celler ved hjælp af elektriske kontakter på objektivet og bajonet, der gør det muligt for linsen og kameraet, der skal synkroniseres at få det maksimale kvalitet billeder eller videoer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.