FinanserRegnskab

Bonus afskrivninger - hvad er det?

Næsten alle virksomheder har en anlægsaktiver (FA). De skal bære ejendom. Ifølge reglerne PBU, føre regnskab over operativsystemet, og er genstand for afskrivning.

afskrivninger fradrag

суммы, направленные на возмещение износа ОС. Dette beløb er afsat til tilbagebetaling af OS slid. De er inkluderet i prisen på behandling eller produktion.

суммы, рассчитываемые на основе балансовой стоимости соответствующих объектов и норм. Afskrivninger - beløbet er beregnet på grundlag af den bogførte værdi af faciliteter og standarder. Normen kaldes den årlige procentvise kompensation for slidte dele af OS.

ejendom gruppe

De dannes afhængigt af varigheden af den økonomiske levetid af objekter:

 • I-gruppen - 1-2 år;
 • II - 2-3;
 • III - 3-5 år;
 • IV - 5-7;
 • V - 7-10;
 • VI - 10-15;
 • VII - 15-20;
 • VIII - 20-25;
 • IX - 25-30;
 • X - mere end 30 år.

Hvad er afskrivning af anlægsaktiver præmie?

I loven er udtrykket ikke afsløres. Men revisorer og økonomer koncept i deres arbejde bruges ganske aktivt.

Den skattepligtige kan i de udgifter, der er optaget i rapporteringsperioden (afhængigt af afgiftssystemet), udgifter til anlægsinvesteringer i operativsystemet, der er, omkostninger, at selskabet kan erklære samtidig. Denne "privilegium" er bonus afskrivninger. может производиться, в том числе, на достройку, реконструкцию, модернизацию объекта. Charge kan gøres, herunder til færdiggørelse, genopbygning og modernisering af objekterne.

restriktioner

Flere af dem.

невозможно в отношении объектов, полученных на безвозмездной основе. For det første er umuligt for objekter, der er opnået uden beregning brugen af bonus afskrivninger. Den tilsvarende regel etablerer artikel 9, præmis 258 NC.

. For det andet fastsætter den maksimale mængde bonus afskrivninger. OS tilhører III og VIII-X-gruppe, det er 10%, mens den for de øvrige objekter (III-VII c.) - 30% (tidligere 10%).

Disse indikatorer bruges til at skabe en delvis fjernelse erhvervelse, eftermontering, omstilling, osv ..

genopretning

Den er lavet i forbindelse med gennemførelsen inden udløbet af 5 år fra den dato OS i brug. простыми словами, включение ее суммы в доходы. Restaurering af bonus afskrivninger - er, i enkle ord, dets optagelse i summen af indkomst. Tilsvarende kravet i pkt. September afsnit 4 i artikel 258 skatteloven.

For at blive genoprettet, og den 10-årige og 30 procent af mængden af eventuelle omkostninger. For andre måder at bortskaffelse af denne procedure er ikke givet.

overgangsbestemmelser

Den nye udgave af skattelov artiklen 258 trådte i kraft i 2009

I overensstemmelse med pkt. 2. marts artikel i kodeksen, præmis 272, afskrivninger bonus - er det beløb, der er indregnet i udgifterne i den periode, hvor den blev påbegyndt opladning afskrivninger objekter, der er foretaget anlægsinvesteringer.

Heraf følger, at købet / oprettelse af et objekt, der er en præmie på 30% anvendes på de aktiver, sættes i drift siden december 2008. I tilfælde af genopbygning, og i andre tilfælde er fastsat af punkt 9 i artikel 258 skattelovgivningen, denne "privilegium" kan anvendes, hvis oprindelige pris opgraderes objekt ændringer efter 1. januar. 2009

Men i henhold til punkt 9 i artikel 10 i forbundslov nummer 224, at bestemmelserne i den nye artikel. 258 skal anvendes på styresystemet sat i drift i januar 2008. Som følge heraf revisorerne rejst spørgsmålet: om at medtage i indkomst afskrivninger bonus, hvis objektet er erhvervet og sat i drift i 2008, var i samme år og gennemføres?

Først Finansministeriet forklarede, at det er nødvendigt at inddrive præmien. Imidlertid blev en anden synspunkt senere. Som følge heraf blev følgende holdning.

Når implementeret før ikrafttrædelsen af de nye bestemmelser om obligatorisk genvinding af præmien OS, erhvervet i 2008 (dvs. frem til 1. januar 2009.), Er betaleren ikke at medtage det i mængden af indkomst. Denne konklusion er formuleret på grundlag af punkt 2 5 Artikel NC, hvorefter lovgivningen om skatter og afgifter, fastsættelse af nye ansvarsområder eller forværring positionen af en økonomisk enhed ellers, har ikke tilbagevirkende kraft.

Det siges, at i tilfælde af realisering efter 01.01.2009 aktiver sættes i drift fra 1. januar 2008 afskrivninger bonus at blive genoprettet.

praktiske anvendelse

Betalere kan anvende præmie, uanset metoden til beregning af afskrivninger.

Hvis du bruger lineært, er den oprindelige værdi af objektet reduceret med afskrivninger bonus. стоимость берется за основу для исчисления ежемесячного износа в налоговом учете. Denne omkostning er grundlaget for beregningen af den månedlige afskrivninger i de skattemæssige poster.

Hvis en virksomhed anvender en ikke-lineær måde operativsystemet efter idriftsættelse er inkluderet (i den originale pris, minus præmie) til den relevante gruppe (undergruppe).

eksempel

For overskuelighedens skyld, lad os tage den konventionelle selskab - JSC "Ivan". De oprindelige data er som følger:

 • Afskrivning gennemført ikke-lineær fremgangsmåde.
 • Med hensyn til OS III-VII c. Den gælder en 30 procent præmie.
 • I august 2016 købte selskabet og sat i drift i udstyr, der indgår i den syvende gruppe. Den oprindelige pris af OS - 1 million rubler.

. Nu, en beregning af bonus afskrivninger. I de første 9 måneder. 2016 Selskabet revisor vil tage hensyn til som en del af de omkostninger, følgende beløb:

1 million rubler. x 30% = 300 tusind. s.

Den resterende del af udgifterne til udstyr (1 million rubler -. 300 tusind 700 tusind p = p ....) Det skal indgå i den samlede balance i gruppe VII fra September 1, 2016

Behøver jeg at afspejle det faktum, at brugen af præmien i den finansielle politik?

Skat specialister og finansielle eksperter mener, at hvis en virksomhed anvender "fordel", skal det fastsættes i regnskabspraksis. Den passende output er til stede i Letters Finance og FMS.

Voldgiftsretter holde sig til en anden position. факт в учетной политике не закреплять. Især de mener, at virksomheden kan bruge afskrivning bonus og denne kendsgerning er ikke sikret i regnskabspraksis.

Advokater, til gengæld anbefale at stadig afspejler beslutningen om brug af "incitamenter" for at undgå konflikt med IRS.

konsekvenser af

I regnskab kan ikke bruge afskrivning bonus. , соответственно, в месяце начала исчисления сумм на износ объекта, образуется больший расход. I skatteregnskaber henholdsvis i begyndelsen af måneden til beregning af afskrivninger på objektet, en stor udgift. I forbindelse med nye skattepligtig midlertidig forskel. Det giver anledning til det (den udskudte skatteforpligtelse).

Den anden måned til beregning af afskrivninger beløb på skatteregnskaber vil være mindre end på bogføring. Dette skyldes det faktum, at mængden af månedlige afdrag vil være mere, da beregningen indregnes til historisk kostpris, eksklusive bonusser.

Som følge heraf vil den anden måned af den midlertidige forskel falde, og IT - tilbagebetalt.

refleksion funktioner

. Overveje udstationering en afskrivning præmie. Tag en betinget virksomhed "Antey". De oprindelige data er som følger:

 • I marts 2016 havde selskabet erhvervet og sat i drift OS indgår i gruppe III.
 • Udgifter til projektet - 1 million 200 tusind s .. (Eksklusive moms).
 • Varigheden af brugstiden - 60 måneder. (5 år).
 • Omkostninger og indtægter i virksomheden bestemmes efter periodiseringsprincippet.
 • I de skattemæssige poster til OS III-VII grupper anvendt en 30 procent præmie.
 • Afskrivninger beregnes lineært og i skat og regnskab.

I marts 2016 Revisor gør notater:

 • Db CQ. 08 subsch. "Købet af operativsystemet" Kd CQ. 60 - 1 200 000 - betragtet køb primære middel;
 • Db CQ. 01 subsch. "Proprietary OS" cd CQ. 08 subsch. "Erhvervelsen af operativsystemet" - 1,2 millioner - afspejlet i input drift af operativsystemet.

будет произведен в апреле. Regnskab afskrivning bonus vil blive foretaget i april. I de skattemæssige poster vil blive afspejlet i det beløb på 360 tusind. P. (200 tusind til at 1 million. P. x 30%). Månedlig afskrivninger beløb vil være:

(1 million 200 th RUB - .. 360 du ..) / 60 måneder. = 14 tusind. Gnid. / Måned.

Endeligt forbrug i april i skattemæssig vil være:

360 tusind. P. + 14 tusind. P. = 374 tusind. P.

I mellemtiden, idet der tages hensyn til tidsforskellen vises. Det er som følger:

374 tusind. Gnid. - 20 tusind rubler .. = 354 tusind. Gnid.

Hun, til gengæld fører til fremkomsten af IT:

354 tusind. Gnid. x 20% = 70.800.

Bogføringer i februar bør være:

 • Db CQ. 20 Kd cq. 02 - 20 tusind s .. - afspejler afskrivninger af OS;
 • Db CQ. 68 subsch. "Beregninger for indkomstskat" cd CQ. 77 - 70.800 s. - tage hensyn til IT.

I maj og de følgende måneder i hele den periode af levetid af objektet flow i regnskab vil være mere (20 tusind. P.> 14 th. P.). Med andre ord vil den tidsforskydning være forskellen på 6 th. P. I overensstemmelse hermed falder til 1200 r. (6 th. P. x 20%).

Ledninger skal være:

 • Db CQ. 20 Kd cq. 02 - 20 tusind s .. - påløbne afskrivning af OS;
 • Db CQ. 77 Kd cq. 68 substch. "Beregninger for indkomstskat" - 1200 r. - betragtes som en delvis tilbagebetaling af IT.

Vanskeligheder med genoprettelse af tildeling

Spørgsmål revisorer opstå på grund af det faktum, at ingen para. September afsnit 4 i artikel 258 skattelovgivningen, og heller ikke i andre normer for kapitel 25 i Code siger ikke, at, når det er nødvendigt at genvinde prisen: i den periode af dets anvendelse eller salg af OS.

I henhold til bestemmelserne i sub-klausul. 5 s. 4271 artiklen, indtægter fra tilbageførsel af reserven og andre lignende indtægter er nødvendig for at reflektere over den sidste dag i skat (rapportering) periode, hvor de rent faktisk er inddrevet. Finansministeriet forklarede, at afskrivninger bonus, dækket af udgifter på grundlag af art. September 2. afsnit Art. 258 i Skat er inkluderet i databasen i den periode, hvor operativsystemet er blevet realiseret.

Revisorer er også interesseret i følgende spørgsmål: Er inddragelse af prisuddelinger i indtægterne, at virksomheden faktisk taber dette beløb og kan ikke tages i betragtning i omkostningerne på 10% eller 30% af den oprindelige pris af objektet? Kan betaleren genoprette præmieindtægter fra salget til at reducere midler til det samme beløb?

Finansministeriet forklarede, at den økonomiske enhed har ret til at foretage en ny beregning af afskrivninger på den solgte genstand for tidligere perioder og dens resterende post-st. I denne forbindelse er baseret på betjenten. Januar 1. afsnit af artikel 268 skattelovgivningen, indtægter fra salg af ejendommen kan reduceres kun på restværdi.

Følgelig er bonus afskrivninger, hvis beløb er blevet restaureret, ikke afspejles i sammensætningen af udgifterne til en periode på hendes helbredelse, eller senere.

I mellemtiden, ifølge nogle eksperter, en sådan position i ministeriet kan betragtes som kontroversiel. Årsagen er som følger.

Lovgivningen forbyder ikke udtrykkeligt re-inklusion af mængden af præmie i omkostninger. Som angivet i sub-klausul. 1 i den første afsnit af artikel 268 skattelov, salg af afskrivningsberettigede objekt indtægter reduceres med restværdien. Den repræsenterer forskellen mellem den oprindelige pris og mængden af slid, der er opkrævet under drift.

Sammensætningen af de oprindelige omkostninger omfatter anskaffelsesprisen, byggeri, shipping, fremstilling, hvilket bringer den brugbar.

Endvidere henvises til pkt. September 3. afsnit af artikel 258 skatteloven. Det bemærkes, at operativsystemet, for hvilke der benyttedes prisen er inkluderet i gruppen af kostpris, minus ikke mere end 10% eller 30% (for de respektive grupper). Mængden af sådanne renter er inkluderet i prisen for afgiftsperioden.

nuancer

Det skal siges, at ordlyden af ovenstående udtrykkeligt foreskriver at reducere mængden af den oprindelige pris af objektet OS. Det eneste erklærede begrænsning af optagelsen af omkostninger til yderligere afskrivninger på ejendommen.

Desuden er det udført på den procentdel af den oprindelige pris, til omkostninger. På tidspunktet for gennemførelsen af objektet, disse beløb er genstand for helbredelse. Som følge heraf selskabet, der sælger operativsystemet og herunder størrelsen af præmierne i indkomst, kan reducere overskuddet fra salget af en resterende pris af objektet beregnes på en sådan måde, som hvis prisen og ikke fandt anvendelse.

Problemer med de vilkår

Som angivet i pkt. 4 9 258 points Hvorfor NC, skal du gendanne prisen i forbindelse med gennemførelsen af operativsystemet inden udløbet af 5 år fra tidspunktet for ibrugtagning. Revisorer overvejer om at opfylde dette krav i henhold til ejendom, du behøver inkluderet i I-III gruppe, hvis salgstidspunktet at bære fuldt tilbagebetalt?

Formelt ville selskabet skal opfylde kravene i koden, da ingen restriktioner i denne henseende ikke er til rådighed.

Finansministeriet sagde, at fra 01.01.2009 præmien er at blive genoprettet, uanset om der skal kompensere for slid på tidspunktet for gennemførelsen af objektet.

I mellemtiden kan herunder størrelsen af omsætningen stige restværdien af ejendommen ved mængden af præmien. Ifølge reglerne betjent. 1 i den første afsnit af artikel 268 skattelovgivningen, er det muligt at reducere overskuddet fra salget. Dog kan skattemyndighederne lægge organisationens krav i forbindelse med sådanne transaktioner.

Bestemmelse af resterende pris inden udløbet af 5 år: et eksempel

Tag følgende indgange:

 • den oprindelige pris projektet - 30 p; tusind..
 • investeringsomkostninger kapital afspejles i OS-indgang driftsperiode (10%) - 3 tusind;. s.
 • afskrivningsbeløbet til datoen for gennemførelsen - 7. distrikt ..

Beregningen vil være som følger:

 • Indledende omkostninger = 30 tusind. P. - 3 tusind r .. = 27 tusind. P.
 • Salvage værdi = 27 tusind. P. - 7. distrikt .. = 20 tusind. P.

Men i betragtning af ovenstående og på grundlag af bestemmelserne i skattelovgivningen, restværdien at få mere:

30 tusind. P. - 7. distrikt .. = 23 tusind. P.

Yderligere antage, at OS blev solgt til en pris på 25 tusind. P. I dette tilfælde vil betalerens indkomst være:

 • 25 tusind. P. - 20 tusind s .. = 5 tusind. P. (Guided Finance tal).
 • 25 tusind. P. - 23 tusind s .. = 2 th. P. (Under hensyntagen til de normer af lovgivningen).

fund

Restværdien af objektet solgt dermed kan beregnes som forskellen mellem sine omkostninger (omkostninger uden fradrag af præmien), og restværdien (summen af afskrivninger, eksklusive bonusser).

Denne fremgangsmåde anbefales til brug ved bestemmelse betaleren af indtægterne fra salget af operativsystemet. Men i dette tilfælde er der klager fra skattemyndighederne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.