FormationGymnasier og universiteter

Problemer med humanisering og humanisering af uddannelse

Det faktum, at den moderne russiske samfund havde brug for en ny integreret model for humanisering af uddannelse, mange siger forfatterne. Radikal omstrukturering af det nationale uddannelsessystem, overvinde den samfundsøkonomiske krise er ikke mulig uden den fulde optagelse i sædvanlige livsrytme af samfundet i processen.

Hvad er humanisering og humanisering til fælles?

Til dato, udvikling af moderne uddannelse har en tendens humanisering kun marginalt. Lightening finanskrisen af begrebet humanisering og humanisering af dette århundrede har fået enorm betydning. Af den måde, nogle forskere mener, at disse udtryk optræder i litteraturen som identisk lig med en. På trods af deres afgørende nærhed, der er mange forskelle mellem dem.

Apropos humanisering af uddannelse, skal det forstås af ordet, ikke kun den påstand af menneskeheden i forholdet mellem systemets enheder, men også de prioriterede retningslinjer for de vigtigste moralske værdier. Honor, integritet, samvittighed, ansvarlighed, medfølelse, retfærdighed, og mere skal til en vis grad tjene de grundlæggende principper i processen med humanisering af uddannelse.

Det er også vigtigt at bemærke, at det er nødvendigt for indtrængen af kulturelle humanitære områder i det semantiske indhold af ikke kun de samfundsvidenskabelige områder. Humanisering af højere teknisk uddannelse og naturvidenskab indebærer indførelse af erhvervsmæssig virksomhed som specialister i noget område, folks daglige liv, et liv. Problemet, skyldes som vedtagelsen af denne proces, det russiske samfund der er svært, det er folks opfattelse af, hvordan oparbejdet værdi af specifik viden om humaniora. Efter alt, i virkeligheden, en liberal kunst uddannelse omfatter både teori og færdigheder til at udføre de opgaver, på grundlag af denne bagage af viden, deres reproduktion.

Hvad nebhodim proces med humanisering?

Af den måde, forstår ikke alt er, at humanisering af uddannelse er rettet mod dannelsen af moralske og tolerant holdning over for fuldstændigt forskellige synspunkter og holdninger. For det første kan det virkelig hjælpe at åbne og disponere folk for at aktivere intellektuel aktivitet.

For det andet, er tendensen af humanisering af moderne uddannelse er at skabe en skal af spiritualitet. Disse to begreber forekommer i det semantiske nærhed af hinanden, fordi højden af tanken, fromme motivation deres handlinger og ønsker indbygget i begge udtryk. Liberal kunst uddannelse hjælper til at overvinde den menneskelige division, er roden faktor i mange negative sociale konsekvenser.

For det tredje, humanisering og humanisering af uddannelse i gymnasiet til at hjælpe i udviklingen af ethvert erhverv, samt mastering hendes færdigheder. Især det påvirker aktiviteten af specialister, lastet udfører administrative funktioner.

Ulemperne ved den manglende humanitær tænkning

Hvis vi tager hensyn til de junior og midt skoler, kan behovet for en energisk gennemførelse af humanisering af uddannelse i det pædagogiske arbejde på institutioner være begrundet i en liste over gode grunde. Da den russiske stat, som i mange andre stormagter, fortsætter den ubønhørlige stigning i popularitet af grusomhed og umoral, kun fokusere på human behandling af andre vil være med til at beskæftige sig med disse fælles menneskelige lidelser. Naturligvis er asocial adfærd i de fleste tilfælde er et resultat af tekniske, politiske, juridiske, kulturelle, etiske og moralske og psykologiske kaos.

Tilstrækkeligt give sig til kende, og sådanne problemer med humanisering og humanisering af uddannelse, som hindringer for tilstrækkelig uddannelse på grund af tilstedeværelsen af autoritære vaner, praksis og traditioner i systemets funktion. For eksempel, udføre de fleste regeringen seminarier uddannelse smalle specialister med "envejs" form for tænkning. De er i stand til at udføre opgaver et lille udvalg af ettrins, professionel orientering, uden at afvige fra den generelle forbindelse med denne eller dette område.

Forskere mener, at årsagerne til de vanskeligheder og problemer i økonomien, politik, økologi, og sociale område er den fejlslagne akademikere i dag ikke tænker på samme måde.

De negative konsekvenser af udviklingen i den videnskabelige og tekniske sfære

I mellemtiden er stærk efterspørgsel og tendenser i processen med humanisering forbundet med en betydelig risiko for vilkårlige skabelse af innovative videnskabelige og tekniske projekter. I dette tilfælde er der en stor sandsynlighed for behandling "know-how" af resultater mod den moderne civilisation. Uanset hvad det var, men uden den åndelige, moralske og intellektuelle udvikling af moderne samfund kan ikke være repræsentanter eller professionel vækst, eller yderst konkurrencedygtig produktivitet, eller dannelsen af en selvsikker målbevidst person.

Hævder, at humanisering og humanisering - er to sider af samme sag kaldet "pædagogiske og uddannelsesmæssige proces." Eksklusive disse begreber til at fremlægge en omfattende sociale system og genstarte hele uddannelsessystemet vil simpelthen ikke lykkes.

J. Friedman, en velkendt pædagog og specialist inden for sociologi, selv i midten af det forrige århundrede sagde, at fremskridt og teknisk innovation har en negativ indvirkning på intelligens, kedelig tænkning, initiativ undertrykke og eliminere en følelse af ansvar. Maskinerne og robotter er kommet til at erstatte simple menneskelige handlinger, ifølge ham, nedbrydes humanitære fonde.

Modstå irreversible virkninger teknologi på de åndelige, moralske og sociale aspekter af det moderne samfund kan være ved hjælp af modgift. Humanisering og humanisering af uddannelse er netop de foranstaltninger, der vil forhindre de negative virkninger af teknologiske fremskridt at deformere menneskeheden. En interessant detalje er, at sociologen Friedman talte om specifikationerne af hans æra, ikke engang tyder, hvor relevant det vil fungere efter en periode halvt århundrede af tid.

Forskellen mellem de to modsatte retninger for uddannelse

Implementering på passende niveau opgaver forhindrer en væsentlig barriere - manglende sammenhæng i tekniske og menneskelige kulturer. Kontrast og uoverensstemmelser i de grundlæggende karakteristika for disse områder bidrager til dannelsen af forskellige typer af bevidsthed, logik, tænkning, adfærd, virksomhedsetik og bestemmelser, meget mere.

Til dato er der flere grundlæggende principper, som står trygt nuværende uddannelsessystem:

  • kontinuitet;
  • humanisering;
  • internationalisering;
  • edb;
  • humanisering.

Baseret på disse punkter, kan vi se, at der er sammenflettede tendenser for videnskabelige og teknologiske fremskridt og de særlige kendetegn ved humaniora. Hvis masserne i første genererer, standardiseret, stereotyp opfattelse af tingene, events, produkter, ideer, følelser, osv, det andet udvikler tendenserne i de enkelte besparelser, ikke-tilbagevendende. Derfor er det let at konkludere, at den videnskabelige og teknologiske udvikling afspejles negativt på den humanitære del af den pædagogiske proces.

Forretning og Menneskeheden: de modsætninger og kompleksitet

I mellemtiden konfrontation kulturer af humanitær og teknisk fokus er ikke den eneste dilemma i samfundet og på uddannelsesområdet i særdeleshed. Den akutte problem er modsætningen mellem de særlige kendetegn ved en markedsøkonomi og en vigtig del af begrebet menneskeheden som moral. Kun nogle forfattere gør opmærksom på, at for at være en person med høj moralsk karakter, spiritualitet og humanisme er ganske vanskelige markedsforhold.

Tænk engang: en anstændig og ærlig mand markedet. Hvordan kan disse to begreber går hånd i hånd? Hemmeligheden bag succes på området for markedsrelationer baseret på et enkelt princip: investere mindre og få mere overskud, dvs. lille giver - meget at tage. Anstændigt mand, uddannet og human, tværtimod, forsøger at være beskeden, at give mere og tage mindre. Hver vælger, hvordan man lever: i moral eller rigdom.

Men mest sandsynligt, forud for overholdelse af moralske og menneskelige værdier i erhvervslivet bør revidere moral statsmænd.

Årsagerne til den manglende mulighed for en fuld humanisering og humanisering

Til dato, samfundet kører dårligt humanisering af uddannelse. Tegn på dette er som følger:

  • behov, begær og initiativ mastering humanitære kultur af unge er helt fraværende;
  • demokratisering tempo i den russiske uddannelsesområdet er for lav i tilstedeværelse af massen af modsætninger;
  • lærergerningen ikke er prestigefyldt, fra synspunkt af studerende.

Gentagne gange udført sociologiske undersøgelser bekræfter tendensen af deltagere til valget af erhverv såsom økonom, advokat, revisor, manager. Apropos engineering grader, er de ikke så ofte valgt, men i sammenligning med den lave prestige af erhvervet som læger og lærere er mere efterspurgte. Manglende vilje af mennesker til et ugunstigt stillet situation i disse systemer kan tilskrives vie sit liv til området uddannelse eller sundhedspleje. Det er nytteløst at tale om en reform af de grundlæggende mekanismer for gennemførelse af uddannelse og lægehjælp, hvis stigningen i sociale status af erhvervet ikke sker.

Et velkendt belarussiske forfatter Alexiyevich gentagne gange bemærket, at efter hendes mening, den mest dumme, hvad der kun kan løses undervisning ledelse - er udryddelse af humanisering af uddannelse. Faktisk efterhånden uddannelse og arbejde planer om universiteterne i post-sovjetiske stater, herunder og Rusland, fortrængt hel liste over emner given retning eller i bedste fald en skrabet-down ur på deres undersøgelse.

Konsekvenserne af den manglende humanisering i uddannelse

Alt dette har ført til, at i dagens russiske samfund er endnu ikke blevet dannet dyrkelsen af viden og læring. Humanisering og humanisering af uddannelse som en holistisk designet systemet ikke har nogen mekanisme til gennemførelse af sociale og pædagogiske teknologier, hvis betydning ikke kan revurderes.

Takket være dem, muligheden for at erhverve en liberal uddannelse afspejler behov og interesser deltagere i læringsprocessen. På trods af, at manglen på en effektiv gennemførelse af armene på den pædagogiske koncept utvivlsomt vil føre til en afbrydelse af strømmen af humanisering. Således er den vigtigste opgave defineret, og som er i stand til at hjælpe med at opnå passende resultater - dannelsen og indførelse af sociale og pædagogiske teknologier.

Det betyder humanisering af uddannelse, er det lettere at forstå, hvis vi betragter den rolle sociale medier i løbet af processen, fordi uddannelsessystemet - en vigtig social institution. Til dato, for at nævne et gunstigt socialt miljø i vores land, for at være ærlig, jeg tør ikke.

Manglende interesse af staten i udførelsen af humanisering

Rusland kan lære af lande, hvor materielle og moralske komponent af levestandarden er langt højere. I de fleste civiliserede europæiske stater business begreb og virksomhed omfatter ikke kun jagten på profit, men også en social komponent: .. Hensynet til mennesker, giver komfort, betingelser for udvikling, etc. Selvfølgelig "fisk rådner fra hovedet", ifølge forskere. Administrative offentlige organer eksempel på sine egne aktiviteter viser, at folk kan spare penge på. En massiv underfinansiering af forskellige sociale sektorer, herunder uddannelse, sundhed, kultur og så videre., Det er ingen hemmelighed.

Dette antyder kun én konklusion: det menneskelige potentiale er ikke værdsat af tilstanden af værdighed. Derfor humanisering og humanisering af sociale struktur hindrer den manglende antal kvalificerede fagfolk. Vigtige ledelsesbeslutninger er ofte dårligt uddannede embedsmænd, hvilket i sig selv er en trussel mod det normale sociale orden.

Den splittelse i det sociale miljø

På grund af mangel på de eksisterende mekanismer til at starte humanisering af uddannelse kriminalizovannost sociale miljø er på et kritisk niveau. Dette bekræftes af det store antal fanger i russiske fængsler. Priser er høj blandt både voksne og unge. Årsagen til den manglende børns kriminalitet er en fuld anti-alkohol, anti-rygning og anti-drug ungdomsuddannelserne. Børn i alderen 10 til 14 år er særligt udsatte for stofmisbrug. Mange af dem ved, hvad ånderne, ikke rygter.

Brugen er til skade for barnets krop og hjerne aktivitet af alkohol bidrager til aggression og utilstrækkelig opfattelse af verden barn. Som regel er børn begyndt at tage alkohol og narkotika, der henhører under de negative virkninger af teenage publikum. For at undgå lignende interesser i deres eget barns forældre skal være i stand til effektivt at koordinere den private tid og rum for sit barn.

Humanisering af ungdomsuddannelse er en ekstra advarsel faktor for studerende. De nedsænkes hovedet først ind i studiet af mange interessante emner, kunne ikke drømme om at bruge tid i selskabets asocial. Det er ikke tilfældigt, folk visdom siger: "Alle problemerne med at gøre noget."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.